Confidenţialitate

Cum arată brățara care te curentează când exagerezi cu fast food-ul

Bogdan și Ionuț, CoolNews
share

Parcă uneori ai vrea să te tragă cineva de mânecă și să-ți spună când ai întrecut măsura cu fast food-ul sau când ai cheltuit prea mulți bani.

Ce ai zice însă de niște electroșocuri care să te trezească la realitate? Vin cu ideea asta cei de la Amazon. Ei îți propun brățara Pavlok care te costă puțin peste 240 de dolari.

De banii ăștia, brățara îți provoacă o durere echivalentă cu a atinge o ușă după ce ai frecat șosetele pe covor ca să te încarci cu energie electrostatică.

Vei fi curentat în cazul mai multor obiceiuri proaste, cum ar fi fumatul, mâncarea de la fast food, prea multe cumpărături pe net, sau rosul unghiilor. Un impuls de 350 de volți va trece prin corpul tău de câte ori întreci măsura.

Tehnologia pe care o folosește brățara a fost creată de compania Behavioral Technology din Salt Lake City, Utah. Ca să funcționeze însă, trebuie să porți brățara pe tot parcursul zilei.

Cum se întâmplă și în cazul medicamentelor, cei de la Amazon susțin că obiceiurile proaste „se vor reduce semnificativ” în 3-5 zile.

Un internaut povestește că în cazul lui brățara a funcționat: „Am suferit de ADHD și am devenit dependent de Facebook. Am scris o postare prin care am rugat un prieten să mă avertizeze de fiecare dată când intram pe Facebook, iar activitatea mea a scăzut rapid.”

Pe de altă parte, psihologul Greg Cason susține că: „dispozitivele de genul ăsta nu funcționează pentru că oamenii le pot da jos de pe mână și astfel nu mai sunt eficiente.”

Articole similare

O britanică a mâncat artificii crezând că sunt bomboane

O femeie din Anglia a suferit arsuri chimice grave, după ce a mâncat din greșeală artificii pe care ...

FORBES: TOP 10 cei mai bogați oameni din lume

Pandemia ne-o fi stricat multora socotelile, dar cei mai bogați oameni din lume par să nu prea fi av...

Google a primit o amendă de 100 de milioane euro în Franța

Gigantul american Google a primit o amendă de 100 de milioane de euro de la autoritățile avizate din...