Confidenţialitate

Cum a cheltuit soția unui bancher arestat 20 de milioane de dolari într-un singur magazin

CoolNews
share

Zamira Hajiyeva, soția unui bancher din Azerbaidjan, este cercetată după ce a reușit să cheltuiască în total 20 de milioane de dolari la Harrods, luxosul magazin din Londra.

Investigația a fost pornită de autorități în baza legii ”McMafia” împotriva corupției, adoptată anul trecut.

Familia femeii nu poate justifica proprietățile foarte scumpe pe care le deține în Londra și nici nu poate dovedi că banii cheltuiți la cumpărături provin din venituri cinstite.

Anchetatorii spun că într-o singură zi Hajiyeva a spart 760.000 de dolari la Harrods pentru tot felul de obiecte de lux, haine de designer, bijuterii și parfumuri.

Numai pentru ciocolată femeia a dat, dintr-un foc, 41.000 de dolari. La asta se mai adaugă 38.000 de dolari pentru dulciuri de la producătorul belgian de ciocolată Godiva.

Zamira Hajiyeva a făcut o adevărată pasiune pentru Harrods, luxosul magazin fiind la câteva minute de mers pe jos de casa pe care cuplul și-a cumpărat-o la Londra cu 15,1 milioane de dolari.

În departamentul de jucării al magazinului femeia a lăsat odată cam 1,5 milioane de dolari, iar pentru bijutierii de lux Boucheron a cheltuit 4,5 milioane. S-a mutat apoi la brandul Cartier de unde și-a luat un inel cu diamant de 1,4 milioane de dolari.

Acesta a fost confiscat ulterior de de Agenția britanică împotriva criminalității și a fost scos la licitație.

Mamă a trei copii, Zamira Hajiyeva este cercetată în Azerbaidjan pentru infracțiuni de fraudă și s-a cerut extrădarea ei. Soțul acesteia este deja în arest. Jahangir Hajiyev a fost președinte al Băncii Internaționale a Azerbaidjanului până în 2015 și a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru fraudă și delapidare.

Articole similare

Vor să ajungă din India în Marea Britanie cu autobuzul

20 de pasageri din India ar trebui să plece din New Delhi spre Londra cu un autobuz de lux. Călăt...

România NU a fost inclusă de Marea Britanie pe lista țărilor considerate cu risc redus

România NU a fost inclusă de Marea Britanie pe lista celor 59 de țări și teritorii considerate cu ri...

Londra: Un pub din centru a fost populat cu manechine costumate în ținute victoriene (AUDIO)

Proprietarii pub-urilor britanice se pregătesc pentru marea deschidere de pe 4 iulie şi caută soluţi...