Cod QR deasupra Catedralei Naționale. Credincioșii pot face acum donații online și prin SMS

CoolNews, NEWS
share

Digitalizarea Bisericii Ortodoxe e la înălțime. Trecătorii care ajung în zona Catedralei Naționale văd un cod QR. Acesta duce direct spre o platformă de donații online și prin SMS pentru pictura în mozaic a lăcașului de cult, scrie stirileprotv.ro.

Telefonul smart e acum mijlocul de comunicare rapidă al Bisericii cu credincioșii. Plasarea bannerului cu latura de 3 metri pe una din turlele Catedralei Naționale a fost decisă de sectorul Patriarhiei Române care se ocupă cu ridicarea edificiului. De ce un QR code și nu numele site-ului, pictamcatedrala.ro? Pentru că acesta oferă acces rapid la informațiile pe care dorește să le transmită instituția – susținerea financiară prin plăți online, SMS și viramente bancare a picturii mozaicate.

Totuși, divizia de comunicare online a celor sfinte a progresat în ultimele luni. Sunt zeci de biserici și site-uri care oferă pomelnice și acatiste cu plata electronică. Inclusiv un agregator de biserici. Putem alege din listă o mănăstire sau mai multe plus o parohie ortodoxă din Italia. Alegem tipul serviciului- pentru vii sau adormiți, frecvența și încărcăm poza cu textul de citit în timpul slujbei. Comanda este finalizată după ce trimitem donația. Și Catedrala Mitropolitană din Iași a intrat în era digitală.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Care este cel mai scump oraș din România? Puterea de cumpărare este un factor decisiv

Care este cel mai scump oraș din lume? Un raport publicat de Numbeo arată că, în 2023, Hamilton, cap...

O nouă ediție a Nostalgia Retro Disco Future se apropie. Vezi aici tot ce trebuie să știi despre edi...

NOSTALGIA |Flori, fete sau băieți, ediția indoor de primăvară a festivalului Nostalgia Retro Disco F...

The Motans și Deliric s-au plimbat prin „București” și au ajuns la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...