Confidenţialitate

Clujenii vor putea circula gratuit cu transportul public începând din aprilie

NEWS
share

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, a propus ca, din aprilie, transportul public din oraş să fie gratuit în fiecare vineri.

Primarul Emil Boc a anunţat că vineri a mers pe jos la serviciu, pentru a marca susţinerea campaniei „Vinerea Verde”, iniţiată de Guvern prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

În acest context, am propus să implementăm la Cluj-Napoca, începând chiar din aprilie, câte o zi cu transport public gratuit în fiecare săptămână – vinerea. Vom analiza împreună cu CTP Cluj-Napoca implicaţiile financiare şi parcurge procedurile legale pentru elaborarea unei Hotărâri de Consiliu Local în acest sens, de la elaborare proiect la consultare publică etc.”, a anunţat Emil Boc pe pagina lui de Facebook.

Conform acestuia, modernizarea transportului public rămâne o prioritate cheie pentru primăria clujeană, care continuă implementarea proiectelor care dezvoltă reţeaua urbană de mobilitate alternativă – crearea de noi piste de biciclete care să interconecteze cartierele oraşului, amenajarea benzilor dedicate transportului în comun pe mai multe tronsoane, emiterea de autorizaţii de taxi pentru maşinile electrice, precum şi achiziţionarea în continuare de autobuze electrice, tramvaie şi troleibuze.

Articole similare

6.400 de persoane au făcut luni rapelul cu AstraZeneca. Emil Boc printre ele

6.400 de persoane au făcut, ieri, rapelul cu vaccinul AstraZeneca. Printre acestea și primarul Cl...

Cluj-Napoca a trecut de pragul de 8 cazuri la mia de locuitori

Cluj-Napoca merge pe urmele Bucureștiului. Deși a trecut de pragul de 8 cazuri COVID la mia de lo...

Emil Boc vrea să organizeze un concert-test la Cluj-Napoca, pentru a vedea cum se pot organiza acest...

Primarul Clujului, Emil Boc, vrea să organizeze un concert  în care să se testeze în condiții de sig...