Cine sunt câștigătorii Oscar-urilor de anul acesta – VIDEO

CoolNews, Filme
share

Într-un decor de-a dreptul strălucitor, a 90-a ediție a premiilor Oscar a avut loc noaptea trecută la Dolby Theatre din Los Angeles.

În monologul de la începutul galei, gazda Jimmy Kimmel a făcut referire la magistrala gafă de anul trecut când organizatorii au anunțat greșit filmul câștigător.

Un alt subiect fierbinte atins de Kimmel  a făcut referire la excluderea producătorului Harvey Weinstein din cadrul Academiei Americane de Film.

Fără prea multe emoții, ”The Shape of Water”, favoritul la categoria cel mai bun film, a primit râvnita statuetă de aur. Producția a concurat la această categorie cu alte 8 filme care au primit aprecierile criticilor:

Call Me By Your Name
Darkest Hour
Dunkirk
Get Out
Lady Bird
Phantom Thread
The Post
The Shape of Water
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Și dacă ”The Shape of Water” a fost desemnat cel mai bun film, Guillermo del Toro, a fost declarat cel mai bun regizor, cucerind astfel primul Oscar din carieră. Producția lui a mai primit Oscar-ul pentru muzică și pentru design de costume.

În total filmul a avut 13 nominalizări.

Academia Americană de Film l-a desemnat cel mai bun actor într-un rol principal pe Gary Oldman pentru rolul controversatului premier britanic Winston Churchill în ”Darkest Hour”. Filmul a fost laureat cu Oscar și pentru machiaj și hairstyling.

În același timp Frances McDormand a obținut trofeul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal pentru momentul interpretat în ”Three Billboards outside Ebbing, Missouri”.

Sam Rockwell (”Three Billboards outside Ebbing, Missouri”) și Allison Janney (”I, Tonya”) au fost declarați cei mai buni actori într-un rol secundar.

Dunkirk, producția care pune în scenă unul dintre momentele cruciale ale implicării Marii Britanii în cel de al doilea Război Mondial și pe care unii critici ar fi declarat-o câștigătoare la categoria cel mai bun film, a obținut Oscar-ul pentru cel mai bun montaj de film, cel mai bun sunet și cel mai bun mixaj de sunet.

Animația ”Coco”, povestea unui băiat care vrea să devină cântăreț, s-a impus la categoria cea mai bună animație, iar single-ul ”Remember Me”, de pe coloana sonoră a producției, a câștigat un Oscar pentru cel mai bun cântec original.

”Blade Runner 2049” a primit trofeele pentru cea mai bună imagine și cele mai bune efecte vizuale.

În competiția scenariilor au ieșit învingătoare producțiile ”Get Out” (scenariu original) și ”Call Me by Your Name” (scenariu adaptat).

”Icarus”, în care regizorul Bryan Fogel analizează problema dopajului în sport, a fost desemnat cel mai bun documentar, iar producția chiliană ”A Fantastic Woman” a fost declarată cea mai bună la categoria film străin.

Articole similare

Dr. Dre a dezvăluit că Eminem urmează să lanseze un nou album. Ce s-a aflat până acum

Eminem se pregătește să lanseze un nou album, la patru ani de la cel mai recent. Marți seara (19 ...

Oppenheimer, marele film de la Oscar! Șapte premii la cea de-a 96-a ceremonie a Premiilor Academiei

Oppenheimer, filmul renumitului cineast Christopher Nolan, a câștigat șapte premii Oscar la cea de-a...

OSCAR 2024: Călătorii de lux și cuburi Rubik, printre darurile oferite artiștilor nominalizați la Pr...

Gala premiilor Oscar. Vouchere pentru călătorii de lux şi cuburi Rubik – printre darurile oferite du...