Confidenţialitate

Cine este Oskar Fischinger, cel sărbătorit azi printr-un Google Doodle

CoolNews, Viral
share

După cum probabil ai observat, Google a lansat azi un nou Doodle, dedicat lui Oskar Fischinger. Bine, bine, dar cine este el?

Oskar Fischinger a fost un animator abstract, creator de film și pictor, cunoscut pentru animațiile sale muzicale abstracte, realizate cu multe decenii înaintea apariției graficii computerizate și a videoclipurilor muzicale. El a creat efecte speciale pentru Woman In The Moon, unul dintre primele filme mute science-fiction, și a lucrat la peste 50 de scurtmetraje și la peste 800 de picturi, care acum sunt expuse în toată lumea.

În 1947 a dus la bun sfarsit capodopera sa: Motion Painting No. 1, un documentar despre arta de a picta.

 

Google a creat un Doodle interactiv, care permite utilizatorilor să imite stilul de animație al lui Fischinger. Utilizatorii pot face click pe o matrice cu diamante pentru a crea diverse sunete, în stilul lui Oskar. Leon Hong, liderul creativ al Google, a declarat despre proiect: „În lumea designului, Fischinger este o figură proeminentă, în special în domeniile graficii și animației.

„Este cel mai bine cunoscut pentru capacitatea sa de a combina vizuale abstracte sincronizate, cu acompaniament muzical, fiecare cadru atent desenat sau fotografiat manual.”

Ce este Google Doodle?

Google Doodle este o interpretare specială și temporară a clasicului logo Google, realizat pentru a celebra sărbători, evenimente, descoperiri sau oameni importanți.

 

 

Articole similare

De Ziua Pământului, Google a creat un nou doodle

22 aprilie este Ziua Pământului, iar Google îi dedică planetei un nou doodle. De data asta avem un G...

Sezonul de iarnă, marcat de Google

Sezonul de iarnă a început și din punct de vedere astronomic. Solstițiul de iarnă a avut loc pe 22 d...

Ai văzut ce face Google de sărbători?

Solstițiul de iarnă 2017 a adus un nou Google Doodle iar motorul de căutare a intrat în haine festiv...