Confidenţialitate

Cine este Oskar Fischinger, cel sărbătorit azi printr-un Google Doodle

CoolNews, Viral
share

După cum probabil ai observat, Google a lansat azi un nou Doodle, dedicat lui Oskar Fischinger. Bine, bine, dar cine este el?

Oskar Fischinger a fost un animator abstract, creator de film și pictor, cunoscut pentru animațiile sale muzicale abstracte, realizate cu multe decenii înaintea apariției graficii computerizate și a videoclipurilor muzicale. El a creat efecte speciale pentru Woman In The Moon, unul dintre primele filme mute science-fiction, și a lucrat la peste 50 de scurtmetraje și la peste 800 de picturi, care acum sunt expuse în toată lumea.

În 1947 a dus la bun sfarsit capodopera sa: Motion Painting No. 1, un documentar despre arta de a picta.

 

Google a creat un Doodle interactiv, care permite utilizatorilor să imite stilul de animație al lui Fischinger. Utilizatorii pot face click pe o matrice cu diamante pentru a crea diverse sunete, în stilul lui Oskar. Leon Hong, liderul creativ al Google, a declarat despre proiect: „În lumea designului, Fischinger este o figură proeminentă, în special în domeniile graficii și animației.

„Este cel mai bine cunoscut pentru capacitatea sa de a combina vizuale abstracte sincronizate, cu acompaniament muzical, fiecare cadru atent desenat sau fotografiat manual.”

Ce este Google Doodle?

Google Doodle este o interpretare specială și temporară a clasicului logo Google, realizat pentru a celebra sărbători, evenimente, descoperiri sau oameni importanți.

 

 

Articole similare

Sezonul de iarnă, marcat de Google

Sezonul de iarnă a început și din punct de vedere astronomic. Solstițiul de iarnă a avut loc pe 22 d...

Ai văzut ce face Google de sărbători?

Solstițiul de iarnă 2017 a adus un nou Google Doodle iar motorul de căutare a intrat în haine festiv...

Cum s-a născut Hip Hop-ul, eveniment sărbătorit azi printr-un Google Doodle

După cum probabil ai remarcat deja, Google sărbătorește astăzi 44 de ani de când planeta asta a făcu...