Confidenţialitate

Cine a fost Cristina Stamate – VIDEO

share

Supranumită ”Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti”, Cristina Stamate s-a stins în această dimineață la vârsta de 71 de ani.

Născută pe 4 februarie 1946 la București, Cristina Stamate a ajuns actriță dintr-o întâmplare. După ce s-a pregătit să dea examen la Facultatea de Drept, dorindu-și să ajungă avocat, ea a devenit studentă la Teatru, doar pentru că admiterea s-a dat mai devreme.

”M-am făcut actriță pentru că examenul la Institutul de Teatru s-a dat înainte cu două săptămâni și pentru că nu eram foarte hotărâtă. Eu îmi doream să devin avocată dar cei din jurul meu spuneau ce talentata sunt eu și cum ar trebuit să mă fac eu actriță. I-am crezut pe cuvânt și am dat la teatru și am intrat”, a declarat actrița.

A fost începutul unei cariere care s-a întins pe o jumătate de secol. Publicul i-a admirat zâmbetul inconfundabil în sute de roluri. Primele, pe scena Teatrului Dramatic din Arad.

Consacrarea a venit însă odată cu intrarea în echipa Teatrului de Revistă Constantin Tănase și cu apariţiile în emisiuni de televiziune.

Cristina Stamate nu a lipsit nici de pe mare ecran – a făcut parte din distribuţia filmelor ”Secretul lui Bachus” și ”Grăbeşte-te încet”.

Despre viaţa personală, Cristina Stamate a vorbit foarte puțin în public. S-a căsătorit la doar 20 de ani și a divorţat, discret, 11 ani mai târziu.

Cu fiecare ocazie, Cristina Stamate a transmis pasiunea sa pentru actorie mai departe. A înfiinţat un club de teatru unde a predat copiilor.