Chester Bennington, un artist care a creat prin suferinţă

Celebrități, CoolNews
share

E o zi tristă pentru industria muzicală şi mai ales pentru trupa Linkin Park. Vocalistul trupei, Chester Bennington, a fost găsit mort într-o vilă din Los Angeles. Autorităţile americane tratează cazul ca pe o posibilă sinucidere. Artistul avea 41 de ani, era căsătorit şi avea în total şase copii. Era cunoscut faptul că a avut în trecut probleme cu dependenţa de droguri şi alcool şi nici nu se ferea să recunoască asta. În repetate rânduri, Chester Bennington a declarat că problemele din viaţa personală au avut un aport semnificativ la rezultatele sale artistice.

Chester Bennington rămâne cunoscut pentru vocea sa aspră din celebrele piese Linkin Park, precum „In the End”, „Numb” sau „What I’ve Done”. De departe însă, una dintre cele mai populare colaborări a fost cea cu rapperul Jay-Z, în 2004, pentru albumul „Collision Course”.

His suffering

Linkin Park nu a fost singurul proiect al artistului american Chester Bennington. În 2005 a format trupa Dead by Sunrise. Spunea pe atunci Chester că a scris câteva piese care nu se potriveau cu atitudinea trupei Linkin Park, aşa că a decis să lucreze la ele într-un alt proiect pentru ele. Una dintre piesele gândite pentru Dead by Sunrise se numeşte „My Suffering”, probabil cea mai „personală” creaţie din cariera lui Chester.

„Este literalmente despre cum faptul că am fost alcoolic şi dependent de droguri m-a ajutat în creaţie în toţi anii ăştia. A fost modul în care am putut să includ toate lucrurile negative care mi s-au putut întâmpla în viaţă, în muzica mea.” – declara în 2009 pentru site-ul de muzică Noisecreep.com, Chester Bennington.

Crawling

„Crawling in my skin,
These wounds they will not heal,
Fear is how I fall,
Confusing what is real.”
Crawling” este al doilea single de pe albumul de debut al Linkin Park „Hybrid Theory”. A fost lansat în 2001 şi a fost premiat în 2002 cu un Grammy – „Best Hard Rock Performance”.  Însă e cunoscut şi faptul că piesa „Crawling” a fost una dintre primele piese în care Chester şi-a exprimat suferinţa.
„E probabil cea mai evidentă piesă scrisă pentru Linkin Park în care sunt vizibile sentimentele mele de lipsă a controlului, în materie de droguri şi alcool. Acest sentiment, abilitatea de a scrie despre el, de a câta despre el, aceste cuvinte au vândut milioane de albume. Am câştigat un Grammy, am făcut o grămadă de bani. Nu cred că aş fi fost insipirat să creez aşa ceva dacă pur şi simplu vedeam pe altcineva trăind acestesentimente. Aşa că, în multe feluri, problemele au fost un lucru constructiv pentru mine.” a declarat Chester Bennington despre „Crawling
Articole similare

Motociclist crezut mort, revenit la viață fix înainte de autopsie

Știți vorba aia: ”te-ai trezit din morți”? Ei bine, pare că se aplică și unui tânăr de 27 de ani din...

VIRAL: Un primar din Peru s-a prefăcut mort atunci când polițiștii au vrut să-l aresteze

Un primar din Peru s-a prefăcut mort atunci când polițiștii au vrut să-l aresteze. El s-a ascuns înt...

Președintele Nigeriei neagă faptul că ar fi murit și că ar fi fost înlocuit de o clonă

Președintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, a fost nevoit să nege faptul că a murit și că a fost înlocu...