Confidenţialitate

CES 2021: Pandemia – o sursă de inspirație pentru invențiile de la Las Vegas

CoolNews, Tech
share

Pentru prima oară în istoria lui, unul dintre cele mai mari târguri dedicate tehnologiei, prescurtat CES sau expoziția de electronice din Las Vegas, se desfășoară doar online. Evident, pandemia este motivul.

Este și motivul, dar aparent, pandemia este și o sursă de inspirație în crearea noilor gadgeturi. Spre exemplu, măștile inteligente și stickerele care detectează coronavirusul au fost printre highlight-urile târgului de anul ăsta care a început pe 11 ianuarie și se încheie astăzi, pe 14 ianuarie.

Gadgeturile anti-bacteriene au fost în trend, în toate formele și mărimile.

„Buton bio”, care se lipește de corp, e o altă invenție. Ce face el? Ne-ar măsura exact temperatura, respirația și pulsul, și ar putea aduna suficiente date ca să depisteze dacă avem simptomele unei posibile infecții cu COVID-19, chiar dacă noi nu știm că ne-am îmbolnăvit.

Evident, nu lipsesc nici roboții din acest an. Unii care se plimbă prin camere și le sterilizează cu raze ultraviolete, alții care imită animalele de companie.

Japonezii, cum era de așteptat, sunt maeștri la partea asta: ca să nu te simți singur, l-au inventat pe „Kubo”, o pernuță robotică, blănoasă, cu o coadă care se mișcă în funcție de atingerile utilizatorului.

150 de dolari te costă, spun cei de la ProTv.

În trend e și tehnologia touchless. De la sonerii care pot fi declanșate fără a fi atinse, până la toalete și robineți, totul ca să nu luăm bacterii și virusuri.

Articole similare

EXPERIMENT: O companie din Olanda duce cu avionul 200 de oameni în Grecia. Ce NU pot face oamenii

Deși Organizația Mondială a Sănătății anunță că suntem încă departe de sfârșitul pandemiei, iar acea...

Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a cere restricții mai dure în Germania (AUDIO)

Protestele sunt parte a aşa-numitei mişcări ”Zero Covid”, iar cei care demonstrează cer reguli mai s...

Prefectul Capitalei propune noi măsuri: nu ai coș, nu intri la cumpărături

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, are o propunere inedită pentru a preveni aglomerația din magazine....