Celebrul balcon al Palatului Buckingham își deschide ușile pentru turiști. Cât costă un bilet

CoolNews, NEWS
share

Palatul Buckingham din Londra, una dintre cele mai iconice reședințe regale din lume, oferă vizitatorilor o oportunitate unică în această vară. Pentru prima dată, publicul va putea să stea în dreptul faimosului balcon de unde familia regală britanică salută mulțimile. Acest eveniment deosebit este anunțat de Reuters și marchează deschiderea Aripii Estice (East Wing) a palatului pentru public.

O Călătorie Istorică

Aripa Estică, construită de regina Victoria și prințul Albert, găzduiește Camera Centrală care oferă acces la celebrul balcon. Nicola Turner Inman, curatoarea Departamentului de arte decorative din cadrul Royal Collection Trust, explică că acest balcon a fost utilizat pentru prima dată în 1851, pentru a saluta trupele britanice care luptau în Războiul Crimeii. De atunci, balconul a devenit un simbol al monarhiei britanice și un punct de atracție pentru turiști.

Experiența Vizitatorilor

Deși vizitatorii nu vor avea acces direct pe balcon, ei vor putea să privească prin perdea către bulevardul The Mall și să admire un candelabru restaurat din secolul al XIX-lea, în formă de floare de lotus. Turner Inman subliniază că posibilitatea de a vedea candelabrul din interiorul camerei oferă o perspectivă unică asupra artei și istoriei regale.

Pe lângă Camera Centrală, biletele includ și accesul la Yellow Drawing Room, unde se pot admira piese din secolul al XVIII-lea, precum un tapet chinezesc restaurat și un ceas Kylin. Alte atracții remarcabile includ carpete de perete din mătase imperială chineză și lucrări de pictori celebri din secolul al XVIII-lea, expuse în Coridorul Principal.

Bilete și Acces

Biletele pentru această experiență exclusivă costă 75 de lire sterline (aproximativ 95,90 dolari) și includ accesul la camerele de stat și la încăperile din Aripa Estică. Tururile sunt disponibile între 11 iulie și 29 septembrie, însă biletele s-au epuizat deja, ceea ce reflectă interesul uriaș al publicului pentru această oportunitate rară. Pentru cei care nu au reușit să obțină bilete anul acesta, există speranța că Aripa Estică va fi deschisă și în verile viitoare.

Deschiderea Aripii Estice a Palatului Buckingham oferă vizitatorilor o șansă unică de a explora istoria și eleganța regală într-un mod nou și captivant. Cu acces la camere rareori deschise publicului și la artefacte istorice impresionante, această experiență promite să fie un punct culminant al verii pentru toți cei pasionați de istorie și cultură.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

EURO 2024. Anglia s-a calificat în finala campionatului. Reacția Olandei după înfrângerea de la Dort...

Anglia s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal. A învins miercuri seară, 10 iulie, ...

Andra Tradițional 2 SOLD OUT la Londra, pe OVO ARENA Wembley. Cine sunt românii din spatele evenimen...

Evenimentul din 17.03.2024 a fost istoric și a adunat peste 12.500 de participanți din Anglia, Itali...

[BREAKFAST] O femeie din Anglia a zgâriat mai multe mașini scumpe din cartierul ei pentru că erau pa...

Sue Williams, în vârstă de 62 de ani, a vandalizat opt vehicule aparținând unor străini, în timp ce ...