Confidenţialitate

Cele mai bune tablete în 2021 (P)

CoolNews
share

Oferta de tablete (la fel ca cea de telefoane smartphone) este extrem de generoasă la acest moment. Dar care este device-ul potrivit pentru tine? Indiferent dacă te tentează un iPad sau unul dintre numeroasele modele Android disponibile, este util să ai în vedere anumite aspecte înainte de a face o achiziție. Gândește-te dacă vei folosi tableta pentru a verifica e-mailul, pentru a căuta rețete de prajituri sau pentru a juca pacanele gratis. În funcție de activitățile preferate, vei putea să decizi care sunt caracteristicile necesare. Vom discuta fiecare aspect în cele ce urmează.

Android vs. Apple

Tabletele Android reprezintă playere media excelente, device-uri pentru citirea de cărți electronice și dispozitive pentru copii, dar acestea rareori concurează cu iPad-urile când vine vorba de versatilitate și performanță.

În general vorbind, cele mai importante puncte forte ale sistemului de operare Apple sunt duble: este foarte curat și intuitiv, iar numeroasele aplicații pe care le poți achiziționa chiar de pe tabletă – mai mult de un milion de titluri specifice iPad-ului în momentul scrierii acesteia – funcționează excelent, cu foarte puține excepții.

Sistemul de operare Android Google oferă o gamă de echipamente hardware de la mai mulți producători diferiți și configurabilitate maximă, un sistem de notificare de top, o navigare rapidă și o integrare perfectă cu aplicații Google precum Gmail, Google Maps și Meet pentru chat video. Android include, de asemenea, suport pentru conectarea mai multor utilizatori, astfel încât să poți partaja tableta cu un prieten sau membru al familiei, o caracteristică utilă care lipsește în tabletele Apple.

Partajarea familială Apple funcționează invers, oferind mai multor persoane acces la date și servicii partajate. Acestea fiind spuse, majoritatea tabletelor Android sunt livrate cu o versiune mai veche a sistemului de operare și puține sunt actualizate.

Sistemul de operare Fire Amazon este o ramură a Androidului cu propria interfață de utilizator și propriile aplicații implicite. Este conceput pentru a fi clar și ușor de utilizat pentru consumul de conținut Amazon și pentru transmiterea de videoclipuri de la diverse servicii și este mai ușor de utilizat decât sistemul Android standard, dacă obișnuiești preponderent să navighezi pe Internet și să accesezi biblioteca Amazon. Cu toate acestea, este mai puțin flexibil pentru personalizare.

Care tabletă are cele mai bune aplicații?

Ce este o tabletă fără aplicații de calitate? Dacă ai nevoie de aplicații terțe concepute special pentru o interfață cu ecran tactil, nimic nu depășește iPad-ul și oferta sa imensă de programe și jocuri concepute special pentru tabletele Apple. App Store este bine conceput și monitorizat, oferă o selecție mare de aplicații, toate verificate în prealabil.

Pe de altă parte, Android a făcut pași importanți în selectarea aplicațiilor, dar încă nu găzduiește atât de multe oferte ca Apple. Este greu de spus exact câte aplicații Android optimizate pentru tablete sunt disponibile, dar numărul este mult mai mic decât în cazul ofertei Apple. Există, de asemenea, aplicații pentru telefoanele Android, care arată decent pe o tabletă de 7 inci, dar mai puțin pe una de 9 sau 10 inci.

Tabletele Amazon nu au acces la magazinul Google Play, deci au mult mai puține aplicații disponibile. Există o mulțime de oameni care au piratat magazinul Play pe tabletele Amazon, dar acest lucru încalcă atât condițiile de furnizare a serviciilor Amazon, cât și Google și nu poate fi considerat o soluție de încredere. Deși au propriul magazin de aplicații, care este un subset al Google Play, ar trebui să iei în considerare tabletele Amazon concepute pentru a fi utilizate cu aplicațiile recomandate de Amazon.

Care este dimensiunea potrivită pentru o tabletă?

Această considerație este puțin evidentă, dar dimensiunea – atât ecranul, cât și capacitatea de stocare – este important de luat în considerare. Este important să ai în vedere faptul că atunci când auzi vorbindu-se de dimeniuni, de exemplu tabletă de 10 inci, aceste numere se referă la dimensiunea ecranului, măsurată în diagonală, și nu la dimensiunea tabletei în sine.

Tabletele de 7 inci sunt considerate device-uri cu ecran mic; Tabletele de 8,9 inci și mai mari sunt considerate a avea ecran mare. IPad-urile Apple, tabletele Amazon Fire și cele Samsung sunt disponibile în toate în variantele, de la ecran mic la mare. Și mai mult ca niciodată, telefoanele concurează cu tabletele. Telefoanele pliabile, cum ar fi Samsung Galaxy Z Fold 2, pot îndeplini cu ușurință funcții duble ca tablete, dacă, firește, ești dispus să plătești o sumă frumușică pentru a beneficia de acest lucru.

Care este rezoluția potrivită?

Rezoluția ecranului este importantă și ea, în special pentru citirea cărților electronice și navigarea pe web. De fapt, este cheia unui afișaj clar și luminos. Dacă ești în căutarea unei tablete de 10 inci, orientează-te spre un afișaj cu o rezoluție de cel puțin 1.280 pe 800 pixeli.

Greutatea redusă este un avantaj clar pe care o tabletă îl are față de un laptop, deși tabletele cu ecran mare cântăresc uneori destul de mult. După ce ții o tabletă cu o singură mână în timp ce stai în picioare timp de 20 de minute, mâna îți va obosi.

Stocarea în cloud (off-device) este o opțiune pentru multe tablete (Amazon Cloud Storage pentru tabletele Fire, iCloud pentru iPad-uri, Google Drive pentru tabletele Android), dar când vine vorba de stocarea pe device, mai mult spațiu este întotdeauna un avantaj. Toate aceste aplicații, atunci când sunt combinate cu muzică, videoclipuri și biblioteci de fotografii, pot ocupa mult spațiu. Unele tablete Android au un slot microSD pentru stocare suplimentară, dar merită menționat că unele aplicații nu vor funcționa de pe un card microSD.

 

Concluzie

Urmând toate informațiile de mai sus, singura variabilă rămasă în joc este cea legată de buget. Astfel, dacă bifezi toate caracteristicile legate de sistemul de operare, dimensiunea tabletei și spațiul de stocare, atunci tot ce îți rămâne de făcut este să identifici categoria de preț în care poți să te integrezi.

 

Articole similare

Dâmbovița: Un primar a cumpărat tablete pentru elevi cu banii pentru ziua comunei Răzvad (AUDIO)

Cei 316 elevi ai școlii gimnaziale din comuna Răzvad din Dâmbovița au primit câte o tabletă. Autorit...