Cele mai bune rețete de înghețată făcută în casă

CoolNews, NEWS
share

Înghețata de casă este o delicatesă pe care o poți prepara ușor, folosind ingrediente naturale și ajustând aromele după gustul tău. Iată câteva dintre cele mai bune rețete de înghețată pe care le poți încerca acasă.

1. Înghețată de vanilie clasică
Înghețata de vanilie este preferata tuturor datorită simplității și versatilității sale. Pentru această rețetă, ai nevoie de lapte, smântână pentru frișcă, gălbenușuri de ou, zahăr și pastă de vanilie. Amestecul de lapte și smântână se încălzește, iar gălbenușurile se bat cu zahărul până devin o cremă spumoasă. Se combină toate ingredientele și se fierb ușor până se îngroașă, apoi se răcesc și se pun în aparatul de înghețată​​.

2. Înghețată de ciocolată
Pentru iubitorii de ciocolată, această rețetă este un must-try. Ai nevoie de lapte, smântână, cacao pudră, ciocolată neagră, gălbenușuri de ou și zahăr. Procedura este similară cu cea pentru înghețata de vanilie: se încălzește laptele cu smântâna și cacao, se adaugă ciocolata topită și se combină cu gălbenușurile bătute cu zahăr. Amestecul se gătește ușor până se îngroașă, se răcește și se toarnă în aparatul de înghețată​.

3. Înghețată de căpșuni
Pentru o variantă fructată și răcoritoare, încearcă înghețata de căpșuni. Ingredientele necesare sunt căpșuni proaspete, lapte, smântână, zahăr și suc de lămâie. Căpșunile se pasează și se combină cu zahărul și sucul de lămâie. Se adaugă laptele și smântâna, iar amestecul se pune în aparat până obții o textură cremoasă și fină​.

4. Înghețată de mentă cu ciocolată
Aceasta este o rețetă perfectă pentru cei care adoră combinația de mentă și ciocolată. Ai nevoie de lapte, smântână, extract de mentă, zahăr, gălbenușuri de ou și bucățele de ciocolată. Procedeul de preparare este similar cu cele de mai sus: se încălzește laptele și smântâna cu extractul de mentă, se adaugă gălbenușurile bătute cu zahăr și se gătește amestecul până se îngroașă. După răcire, se adaugă bucățelele de ciocolată și se pune în aparatul de înghețată .

Prepararea înghețatei acasă nu este doar simplă și rapidă, dar îți permite și să experimentezi cu diferite arome și ingrediente. Aceste rețete sunt doar câteva exemple de unde poți începe, dar posibilitățile sunt infinite!

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Cele mai bune torturi de înghețată: O delicatesă răcoritoare pentru fiecare ocazie

În zilele călduroase de vară, nimic nu se compară cu o felie delicioasă de tort de înghețată. Aceste...

Cele mai bune salate de vară: Rețete răcoritoare și delicioase

Vara este sezonul perfect pentru a te bucura de salate proaspete și răcoritoare. Aceste preparate nu...

[BREAKFAST] Cea mai scumpă înghețată din lume costă mai mult decât o vacanță obișnuită pentru o fami...

Denumită „Byakuya”, care în japoneză înseamnă „soarele de la miezul nopții”, această delicatesă crea...