Confidenţialitate

Ce spune prim-ministrul despre declarația pe proprie răspundere după 15 mai

NEWS
share

Autoritățile nu au hotărât încă în ce măsură declarația pe proprie răspundere va fi păstrată după 15 mai pentru deplasările în afara localităților de domiciliu.

”Decizia dacă va fi sau nu necesară declaraţia pe proprie răspundere după data de 15 mai va fi luată de Comisia Naţională pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, după declararea stării de alertă”, a spus premierul Ludovic Orban.

”Există opinii pe tema asta. Până la urmă va prevala decizia Comisiei Naţionale pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi o vom anunţa public în timp util, astfel încât oamenii să ştie despre ce este vorba.  Ce este cert este că va exista o sumă de motive care sunt deja publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne pentru deplasarea în afara localităţii, ele au fost prezentate public. De asemenea, gândim să nu existe astfel de restricţii pentru arealele metropolitane unde, practic, există o legătură extrem de apropiată, pentru că sunt foarte mulţi care lucrează în afara capitalei reşedinţă de judeţ cum e cazul Piteşti-Mioveni, astfel încât să nu existe restricţii în ceea ce priveşte un areal metropolitan rezonabil.”

Articole similare

Ludovic Orban spune că elevii ar putea merge fizic la școală abia din octombrie

Cu doar câteva zile înaintea debutului noului an școlar, premierul spune că se ia în calcul încă un ...

Orban: Discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în spații deschise și aglomerate

Premierul Ludovic Orban a anunțat că analizează mai multe măsuri pentru zonele aglomerate, una dintr...

Ludovic Orban: Nici vorbă de o nouă etapă de relaxare

Nici vorbă de o nouă etapă de relaxare – spune premierul Ludovic Orban, îngrijorat de creșterea num...