Ce spune prim-ministrul despre declarația pe proprie răspundere după 15 mai

NEWS
share

Autoritățile nu au hotărât încă în ce măsură declarația pe proprie răspundere va fi păstrată după 15 mai pentru deplasările în afara localităților de domiciliu.

”Decizia dacă va fi sau nu necesară declaraţia pe proprie răspundere după data de 15 mai va fi luată de Comisia Naţională pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, după declararea stării de alertă”, a spus premierul Ludovic Orban.

”Există opinii pe tema asta. Până la urmă va prevala decizia Comisiei Naţionale pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi o vom anunţa public în timp util, astfel încât oamenii să ştie despre ce este vorba.  Ce este cert este că va exista o sumă de motive care sunt deja publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne pentru deplasarea în afara localităţii, ele au fost prezentate public. De asemenea, gândim să nu existe astfel de restricţii pentru arealele metropolitane unde, practic, există o legătură extrem de apropiată, pentru că sunt foarte mulţi care lucrează în afara capitalei reşedinţă de judeţ cum e cazul Piteşti-Mioveni, astfel încât să nu existe restricţii în ceea ce priveşte un areal metropolitan rezonabil.”

Articole similare

Trebuie declarația de la părinți în prima zi de școală?

Nu că ar fi ceva nou, dar se contrazic autoritățile la nici 24 de ore distanță. Dacă Ministerul Sănă...

Reuters confundă pe Ludovic Orban cu Viktor Orbán

Agenția de știri Reuters a făcut o confuzie de zile mari în această seară. Când Ludovic Orban a demi...

Ludovic Orban: Am decis astăzi să îmi depun mandatul de prim-ministru

Ludovic Orban a anunțat, luni seară, că demisionează din funcția de prim-ministru, la o zi după aleg...