Ce să NU faci la un concert: Ghid pentru un comportament respectuos

CoolNews, NEWS
share

Participarea la un concert este o experiență plină de energie și emoție, dar pentru a te asigura că toată lumea se bucură de eveniment, este important să ții cont de câteva reguli de bună purtare. Iată o listă de lucruri pe care ar trebui să le eviți la un concert pentru a nu deranja pe ceilalți și pentru a avea o experiență plăcută.

1. Nu întârzia

Ajungerea târzie la un concert nu este doar neplăcută pentru tine, dar poate fi și deranjantă pentru cei care deja s-au așezat sau și-au găsit locul. Planifică-ți timpul astfel încât să ajungi cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea spectacolului.

2. Nu bloca vizibilitatea

În timpul concertului, evită să stai în picioare în fața altor persoane dacă toți ceilalți sunt așezați. De asemenea, încearcă să nu ridici telefonul prea mult pentru a filma sau fotografia, astfel încât să nu blochezi vizibilitatea celor din spatele tău.

3. Nu vorbi tare

Conversatiile zgomotoase în timpul spectacolului pot deranja pe cei din jurul tău care sunt acolo să se bucure de muzică. Păstrează discuțiile la minimum și la un volum redus, mai ales în timpul cântecelor lente sau momentele de liniște.

4. Nu folosi blitz-ul

Fotografierea cu blitz poate fi foarte deranjantă atât pentru artiști, cât și pentru ceilalți participanți. Încearcă să faci poze fără blitz sau, și mai bine, bucură-te de moment fără să stai tot timpul cu telefonul în mână.

5. Nu împinge și nu brusca

Fii atent la cei din jurul tău și evită să împingi sau să bruscăzi pe alții în încercarea de a te apropia de scenă. Respectă spațiul personal al fiecăruia și fii civilizat.

6. Nu consuma excesiv alcool

Deși poate fi tentant să te distrezi cu câteva băuturi, consumul excesiv de alcool poate duce la comportamente inadecvate. Păstrează-ți controlul și asigură-te că nu devii o problemă pentru cei din jurul tău.

7. Nu uita de igienă

Înainte de a pleca la concert, asigură-te că ai folosit deodorant și ai grijă să rămâi curat pe parcursul evenimentului. Concertele pot deveni aglomerate și calde, iar o igienă personală adecvată va face experiența mai plăcută pentru toată lumea.

8. Nu ignora indicațiile personalului de securitate

Urmărește întotdeauna instrucțiunile date de personalul de securitate. Acestea sunt acolo pentru a asigura siguranța tuturor participanților. În cazul unei situații de urgență, urmează îndrumările lor fără întârziere.

Respectând aceste reguli de bună purtare, vei contribui la o atmosferă plăcută și vei asigura că toată lumea, inclusiv tu, se poate bucura la maxim de concert.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Ghidul complet pentru pregătirea unei excursii de camping

Planificarea unei excursii de camping poate fi o experiență extraordinară dacă te pregătești corect....

Cum să te pregătești pentru un festival: Ghidul complet

Participarea la un festival este o experiență captivantă, plină de muzică, distracție și socializare...

Cum să te bucuri la maxim de un concert: Sfaturi pentru o experiență de neuitat

Participarea la un concert este o experiență unică, plină de energie și emoție. Pentru a te bucura l...