Confidenţialitate

Ce criptomonedă va accepta Tesla în viitor? (P)

CoolNews
share

Nu încape îndoială asupra faptului că CEO-ul Tesla, Elon Musk, este unul dintre cei mai puternici oameni de pe planetă. Oricine deține miliarde de dolari și care conduce o companie la fel de mare și îndrăzneață ca Tesla va deține întotdeauna putere, desigur, dar capacitatea lui Musk de a influența piețele financiare este unică. Deși sunt șanse modeste să ajungi un al doilea Elon Musk, merită din plin să-ți încerci norocul cu oferta de rotiri gratuite Fortuna.

La începutul acestui an, Bitcoin a explodat. Cea mai cunoscută criptomonedă a urcat până la mijlocul lunii aprilie la peste 64.000 de dolari. În februarie, Tesla a anunțat că a cumpărat 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin, cu intenția de a-l investi în mai multe criptomonede în viitor.

Musk a făcut anunțul că Tesla va începe imediat să accepte Bitcoin ca metodă de plată pentru oricare dintre produsele sale, ceea ce a fost o mișcare revoluționară pe care mulți o vedeau ca ceva care legitimează criptomoneda în ansamblu. Sprijinul lui Musk și Tesla a contribuit la creșterea prețurilor.

Cu toate acestea, nu a durat mult până când lucrurile au evoluat brusc în direcția opusă. Pe 12 mai, Musk a anunțat (la fel de brusc) că Tesla sa va înceta să mai accepte Bitcoin ca metodă de plată din cauza pretinselor îngrijorări ale companiei cu privire la impactul negativ asupra mediului cauzat de criptarea minieră.

Musk a adăugat că Tesla nu va vinde monedele virtuale pe care compania sa le achiziționase în urmă cu câteva luni. El a susținut, de asemenea, că Tesla se va orienta spre alte opțiuni în ceea ce privește criptomonedele.

Ce s-a întâmplat cu Bitcoin?

După cum sa menționat, Musk are abilitatea rară de a influența valoarea unei criptomonede, cum ar fi Bitcoin, fără prea mult efort. Prețul Bitcoin a scăzut cu aproximativ 17% imediat după ce Musk a declarat că Tesla nu va mai accepta Bitcoin ca metodă de plată.

Prețul Bitcoin a revenit puțin după acel moment, dar este încă departe de nivelul pe care l-a atins la începutul anului.

Unii s-au întrebat dacă Musk și-a făcut cu adevărat temele cu privire la Bitcoin înainte de a lua această decizie. Tesla este o companie cunoscută pentru sensibilitatea la problemele și impactul asupra mediului, în timp ce exploatarea criptomonedelor necesită tot felul de consum de energie nenaturală.

Minatul Bitcoin folosește combustibili fosili?

La fel ca în cazul oricărui tip de criptomonedă, Bitcoin este o monedă complet virtuală. Este un activ complet necorporal pe care îl putem folosi ca bani pentru a cumpăra o varietate de lucruri. Tesla a fost primul mare producător auto care a acceptat Bitcoin, ceea ce a fost o afacere mare.

Ideea de „minerit” pentru Bitcoin evocă o imagine mentală a cuiva care merge adânc în pământ în căutarea a ceva valoros. Cu toate acestea, actul de extragere a Bitcoin sau a oricărei cripte necesită electricitate.

Universitatea din Cambridge Center for Alternative Finance a realizat un studiu care a constatat că utilizarea sau exploatarea Bitcoin utilizează aproximativ 13,81 gigawați de energie electrică în fiecare an. Acest nivel a crescut de la aproximativ 2,25 gigawatti pe an, față de momentul în care consumul de energie al Bitcoin a fost urmărit pentru prima dată în urmă cu aproape șase ani.

Un gigawatt poate alimenta peste 3,1 milioane de panouri solare, ceea ce ar trebui să ne ofere o idee despre cât de multă energie este consumată în numele acestei monede virtuale. Cărbunele este utilizat în principal pentru a genera electricitate în Statele Unite.

În mod clar, acest lucru a fost adus în atenția lui Musk, ceea ce a dus la inversarea rapidă a politicii Bitcoin a Tesla.

Ar putea Tesla să accepte alte monede virtuale?

Musk a declarat că Tesla va fi deschisă să accepte o altă formă viabilă de criptomonedă ca metodă de plată, presupunând că aceasta va îndeplini anumite praguri de utilizare a energiei.

Ethereum (+120) este, cel mai probabil, moneda care va fi partener cu Tesla. În afară de aceasta, variante fezabile ar ai fi Dogecoin (+150), Ripple (+800) și Litecoin (+1000). Bitcoin are, de asemenea, +400 de cote pentru a-și recâștiga în cele din urmă statutul de metodă de plată.

Ethereum este al doilea cel mai mare Crypto din lume, clasându-se în spatele Bitcoin. În prezent, un Ether ajunge la aproximativ 2.900 de dolari. Unii cred că valoarea sa va continua să crească, cu posibilitatea ca ea să sară până la 5.000 de dolari la un moment dat în viitorul apropiat.

În timp ce Bitcoin poate avea unele probleme de rezolvat legate de energie, Ethereum pare să fie înaintea Bitcoin la acest capitol. Ethereum va trece în curând de la exploatare la miză, ceea ce va reduce consumul de energie al Ethereum cu peste 99%!

Odată ce se va întâmpla acest lucru, Ethereum va fi cu aproximativ 7.000 la sută mai eficient din punct de vedere energetic decât rivalul său principal. Acest lucru va continua atât timp cât Bitcoin și alte forme de criptare continuă să se bazeze pe minerit. Ripple și Litecoin folosesc și în continuare minerit.

 

Dar Dogecoin?

Odată ce Tesla a anunțat că renunță la Bitcoin, mulți au speculat că gigantul ar putea începe să accepte plățile în Dogecoin.

În ultimele luni, Musk a îmbrățișat public cripto-ul bazat pe meme. Acesta a menționat Dogecoin în timpul apariției sale recente în show-ul Saturday Night Live și chiar a postat un sondaj pe Twitter întrebând dacă Tesla ar trebui să accepte Dogecoin formă de plată.

 

Care este cel mai bun pariu?

În timp ce Bitcoin trebuie să afle în mod clar cum să-și facă tranzacțiile mai eficiente din punct de vedere energetic, Tesla este încă înconjurat de succesul pe termen lung al Bitcoin. Tesla deține încă aproximativ 38.000 de Bitcoin, care valorează peste 1 miliard de dolari la sfârșitul lunii aprilie.

În cele din urmă, nu ar fi o surpriză uriașă dacă Tesla s-ar întoarce în cele din urmă la decizia de a accepta Bitcoin. Proprietarul Dallas Mavericks, Mark Cuban, a scris recent pe Twitter că echipa sa va continua să accepte Bitcoin, pentru că este încă o alternativă mai eficientă din punct de vedere energetic.

Este greu să știi ce să faci din fascinația lui Musk față de Dogecoin. Totul pare a fi o farsă elaborată care are în spate alte intenții.