Confidenţialitate

Câți km de autostradă ar construi în România Leo Messi cu salariul oferit de noua sa echipă, Paris Saint Germain

Celebrități
share

Se pare că telenovela Leo Messi – CF Barcelona se apropie de final: o poveste de dragoste începută acum 21 de ani, când argentinianul a poposit în capitala Cataloniei la doar 13 ani, începând să joace pentru echipa de seniori blau-grana la 17 ani, în 2004.

Fast forward în 2021 unde îl regăsim pe Messi cărând în spate vreo 34 de trofee numai unul și unul: 6 titluri Balonul de Aur, 6 titluri Gheata de Aur, 10 titluri de campion La Liga, 7 trofee Copa Del Rey, de 4  ori câștigător al Champions’ League, cel mai bun marcator din istoria CF Barcelona. Nu ești încă impresionat? Ei bine, Messi a marcat până acum în cariera de fotbalist profesionist peste 750 de goluri.

Prețul plătit pentru a-l avea în echipă 2 decenii pe unul dintre cei mai buni jucători ever? Zerouri multe, de nu mai încape suma pe fluturașul de salariu 😬 Doar în 2020 Messi a avut în cartea de muncă de la CF Barcelona undeva între 70 și 90 milioane euro 😳, asta făcându-l boss-ul numărul 1 între atleții din întreaga lume, atunci când vine vorba de cașcaval. Adunând salarii, bonusuri și sponsorizări, Leo s-a dus un pic peste miliardul de euro de când s-a apucat de fotbal și până acum. 

Și cum orice poveste de dragoste are la un moment dat și un final, mai mult sau mai puțin fericit, după o pseudo-dramă alimentată de presă și urmărită cu sufletul la gură de milioanele de fani ai CF Barcelona, Messi și-a făcut băgăjelul, cu tot cu periuță și pastă de dinți, și s-a mutat la Paris. Motivul? Simplu: la noi în Românica spunem că “s-au luat de la bani”. După ce în 2020-ul pandemic Messi a acceptat să-i fie redus salariul la jumătate (săracul 😢), n-a reușit să ajungă la un acord pentru prelungirea contractului, așa că a plecat la PSG, unde va reface atacul stelar cu Neymar Jr. Zvonurile spun că a semnat pe un mizilic de 35 milioane euro pe an, adică un pic sub 2 milioane pe lună.

Cu banii ăștia Leo ar face cam 7 km de autostradă în România și îi mai rămân bani și pentru niște panseluțe și câteva borduri. 

Articole similare

Surpriză de proporții în lumea sportului: Mbappe vrea sa plece de la PSG în ianuarie 2023

Cotidianul spaniol Marca a dezvăluit marţi faptul că fotbalistul francez Kylian Mbappe vrea să părăs...

Champions League: Neymar, primul jucător care ratează cel puțin patru șanse mari de a da gol în faze...

Paris Saint Germain si Chelsea s-au calificat in semifinalele Ligii Campionilor chiar daca au pierdu...

Robert Lewandowski, în topul select al jucătorilor care au depășit 500 de goluri în carieră și se af...

Robert Lewandowski, jucătorul lui Bayern Munchen, a intrat în clubul select al jucătorilor de fotbal...