Câți km de autostradă ar construi în România Leo Messi cu salariul oferit de noua sa echipă, Paris Saint Germain

Celebrități
share

Se pare că telenovela Leo Messi – CF Barcelona se apropie de final: o poveste de dragoste începută acum 21 de ani, când argentinianul a poposit în capitala Cataloniei la doar 13 ani, începând să joace pentru echipa de seniori blau-grana la 17 ani, în 2004.

Fast forward în 2021 unde îl regăsim pe Messi cărând în spate vreo 34 de trofee numai unul și unul: 6 titluri Balonul de Aur, 6 titluri Gheata de Aur, 10 titluri de campion La Liga, 7 trofee Copa Del Rey, de 4  ori câștigător al Champions’ League, cel mai bun marcator din istoria CF Barcelona. Nu ești încă impresionat? Ei bine, Messi a marcat până acum în cariera de fotbalist profesionist peste 750 de goluri.

Prețul plătit pentru a-l avea în echipă 2 decenii pe unul dintre cei mai buni jucători ever? Zerouri multe, de nu mai încape suma pe fluturașul de salariu 😬 Doar în 2020 Messi a avut în cartea de muncă de la CF Barcelona undeva între 70 și 90 milioane euro 😳, asta făcându-l boss-ul numărul 1 între atleții din întreaga lume, atunci când vine vorba de cașcaval. Adunând salarii, bonusuri și sponsorizări, Leo s-a dus un pic peste miliardul de euro de când s-a apucat de fotbal și până acum. 

Și cum orice poveste de dragoste are la un moment dat și un final, mai mult sau mai puțin fericit, după o pseudo-dramă alimentată de presă și urmărită cu sufletul la gură de milioanele de fani ai CF Barcelona, Messi și-a făcut băgăjelul, cu tot cu periuță și pastă de dinți, și s-a mutat la Paris. Motivul? Simplu: la noi în Românica spunem că “s-au luat de la bani”. După ce în 2020-ul pandemic Messi a acceptat să-i fie redus salariul la jumătate (săracul 😢), n-a reușit să ajungă la un acord pentru prelungirea contractului, așa că a plecat la PSG, unde va reface atacul stelar cu Neymar Jr. Zvonurile spun că a semnat pe un mizilic de 35 milioane euro pe an, adică un pic sub 2 milioane pe lună.

Cu banii ăștia Leo ar face cam 7 km de autostradă în România și îi mai rămân bani și pentru niște panseluțe și câteva borduri. 

Articole similare

Lionel Messi a câștigat „Balonul de Aur” 2023. Este al optulea trofeu pentru argentinian

Lionel Messi este marele câștigător al „Balonului de Aur” 2023. Cea de-a 67-a gală a „Balonului de A...

Câţi bani câştigă celebrul Lionel Messi din Instagram. Cât cere fotbalistul pentru o singură postare...

Vedeta argentiniană furnizează acum cel mai bine plătit spectacol din fotbalul american, după ce sep...

Surpriză de proporții în lumea sportului: Mbappe vrea sa plece de la PSG în ianuarie 2023

Cotidianul spaniol Marca a dezvăluit marţi faptul că fotbalistul francez Kylian Mbappe vrea să părăs...