Câte nuanțe de ruj există? (P)

CoolNews
share

Chiar dacă astăzi ni se pare ceva obișnuit să avem de ales între zeci de nuanțe de ruj, acum 100 de ani lucrurile stăteau altfel.

În ani ’20, cea mai populară alegere era nuanța rosu închis mat. În anii ’30, o dată cu inventarea luciului de buze, s-a născut tendința pentru buzele strălucitoare, iar glossul a devenit nelipsit din poșetele femeilor. În anii ’50, două dintre cele mai iubite actrite de la Hollywood – Marilyn Monroe și Elizabeth Taylor relansează moda rujului roșu închis.

În anii ’60 apare diversificarea paletei cromatice a rujurilor, adaptate în funcție de culoarea hainelor și a fardurilor. În sfârșit, nuanțele de roșu se înlocuiesc cu roz și lila și chiar cu nuanțe naturale, apropiate de culoarea pielii.

În anii ’70 revin la modă culorile tari, mergând până la violet închis și negru, generate de mișcarea punk. Decada anilor ’80 aduce în prim plan portocaliul, fuchsia și alte nuanțe “strigătoare”, iar în anii ’90 apar nuanțele de maron mat și, din nou, buzele strălucitoare.

Astăzi avem la dispoziție zeci sau chiar sute de nuanțe de ruj, pentru toate preferințele, vârstele și tipurile de piele.

Noul ruj Mark.Epic de la Avon îți aduce mai multă culoare dintr-o singură aplicare, cu 17 nuanțe uimitoare. Încearcă-l și tu!

Articole similare

Arad: Supărată că a fost părăsită, o femeie a scris mesaje cu rujul pe mașina fostului iubit (AUDIO)...

Rănită în dragoste, femeia i-a scris mai multe mesaje fostului iubit, cu rujul, pe mașină:  "Eşti un...

A fost lansat primul ruj pentru bărbați

Îngrijirea personală a ajuns la un alt nivel în România! Un producător englez a adus în țară prim...

Nuanțele de ruj preferate de vedete (P)

Vedetele de la Hollywood sunt o sursă de inspiraţie pentru fanii din toată lumea, atât în ceea ce pr...