[BREAKFAST] Cât costă să pui cearșaful pe unele plaje de pe litoralul românesc? În Mamaia este cel mai scump

CoolNews, NEWS
share

Plaja cu cearşaf revine în atenţia publică după ce un operator privat de plajă din Mamaia a instituit o taxă de 200 de lei pentru cei care vor să stea astfel la soare.

Prin contractele de concesionare a plajelor, un operator privat este obligat să lase 30% din suprafaţa sectorului concesionat la liber, pentru orice turist care vrea să stea la soare cu prosop sau cearşaf.

Lucru care, mai ales în vârf de sezon, nu se întâmplă deoarece operatorii privaţi îi determină pe turiştii care vor să stea pe prosop sau cearşaf să meargă în spatele zonei de şezlonguri sau în locuri mărginaşe.

În stațiunea Mamaia, proprietarii au ajuns să ceară taxă de cearșaf mai mare chiar decât dacă ai închiria mai multe șezlonguri.

Pentru închirierea unui loc pentru cearșaf (mărime 1.4 x 2 metri) în fața șezlongurilor tariful este de 200 ron/zi sau 1500 euro/sezon”, potrivit anunțului de pe plaja Marina Surf, situată în Mamaia Nord.

Cum explică proprietarii complexului acest lucru: „Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşează cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, au precizat proprietarii.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Mai mulți angajați ai primăriei din Târgu Jiu au demisionat după ce primarul i-a pus să ...

Mai mulți angajați au demisionat ori și-au luat concediu după ce primarul municipiului Târgu Jiu a d...

[BREAKFAST] O femeie de serviciu a fost concediată pentru că a mâncat un sandviș cu ton. Cum a reacț...

O femeie de serviciu a dat în judecată o importantă firmă de avocatură din Londra, după ce a fost co...

[BREAKFAST] 5 RED FLAGS într-o relație pe care nu ar trebui să le ignori niciodată, potrivit experți...

1. Love Bombing Unul dintre cele mai mari red flags intr-o  relație pe care le vede în aceste zile ...