[BREAKFAST] Cât costă să pui cearșaful pe unele plaje de pe litoralul românesc? În Mamaia este cel mai scump

CoolNews, NEWS
share

Plaja cu cearşaf revine în atenţia publică după ce un operator privat de plajă din Mamaia a instituit o taxă de 200 de lei pentru cei care vor să stea astfel la soare.

Prin contractele de concesionare a plajelor, un operator privat este obligat să lase 30% din suprafaţa sectorului concesionat la liber, pentru orice turist care vrea să stea la soare cu prosop sau cearşaf.

Lucru care, mai ales în vârf de sezon, nu se întâmplă deoarece operatorii privaţi îi determină pe turiştii care vor să stea pe prosop sau cearşaf să meargă în spatele zonei de şezlonguri sau în locuri mărginaşe.

În stațiunea Mamaia, proprietarii au ajuns să ceară taxă de cearșaf mai mare chiar decât dacă ai închiria mai multe șezlonguri.

Pentru închirierea unui loc pentru cearșaf (mărime 1.4 x 2 metri) în fața șezlongurilor tariful este de 200 ron/zi sau 1500 euro/sezon”, potrivit anunțului de pe plaja Marina Surf, situată în Mamaia Nord.

Cum explică proprietarii complexului acest lucru: „Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşează cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, au precizat proprietarii.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș ar fi putut să fie vegetarian

Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș, domnitorul valah care a inspirat legenda vampirului Dracula, ...

[BREAKFAST] Un ponei a devenit primarul unui sat din Marea Britanie

Sătui de politică şi politicieni, la alegerile locale, nişte săteni din Marea Britanie şi-au ales ca...