Confidenţialitate

Cât ar trebui să plătească cei mai bogați oameni ai lumii, dacă noul plan de taxare din SUA ar fi aprobat

Celebrități
share

Pare că se schimbă politica fiscală în SUA.

Noul plan al democraților este ca bogații să plătească taxe în plus, doar pentru că sunt.. bogați. Astfel, proiectul de lege, numit Ultra-Millionaire Tax Act, ar aplica anual un impozit de 2% asupra valorii nete individuale cuprinse între 50 de milioane și 1 miliard de dolari. Persoanele fizice ar trebui să aibă un impozit anual de 3%, dacă averea lor depășește 1 miliard de dolari.

Democrații spun că taxa va afecta doar aproximativ 100.000 de familii americane și că miliardarii din țară vor plăti aproximativ jumătate din suma totală a impozitului.

Business Insider a făcut un top al sumelor pe care miliardarii lumii ar trebui să le plătească, dacă planul devine realitate. Astfel:

Jeff Bezos: 5,7 miliarde de dolari

CEO-ul Amazon care ar putea plăti 5,7 miliarde de dolari în impozite pe avere pentru 2020. La sfârșitul anului acesta avea o avere de 191,2 miliarde de dolari, conform Forbes .

Elon Musk: 4,6 miliarde de dolari

Musk, miliardarul tech din spatele Tesla, SpaceX, Neuralink și The Boring Company, ar putea plăti 4,6 miliarde $ pentru 2020.

La sfârșitul anului valoarea în timp real a lui Musk era de 153,5 miliarde de dolari, după ce averea sa a crescut de peste șase ori în 10 luni.

Bill Gates: 3,6 miliarde de dolari

Gates, care avea o avere de 120 de miliarde de dolari până în decembrie, ar putea plăti 3,6 miliarde de dolari în impozite pe avere.

Mark Zuckerberg: 3 miliarde de dolari

CEO-ul Facebook ar putea plătit aproximativ 3 miliarde de dolari în impozite pe avere pentru 2020. La sfârșitul anului 2020, el avea o valoare de 99,9 miliarde de dolari.

Articole similare

Jeff Bezos crede că în viitor vom vizita Terra doar în vacanță

Sincer, nici nu mai știi ce să crezi. Dacă acum câțiva ani ne minunam de ce promiteau oamenii de ști...

Jeff Bezos și Sir Richard Branson nu sunt astronauți

Jeff Bezos și Sir Richard Branson nu mai pot să se considere astronauți, după ce US Federal Aviation...

New Shepard: Ultimele pregătiri pentru primul zbor spaţial cu echipaj civil, care nu va fi pilotat

New Shepard, nava construită de compania Blue Origin, va proni azi în spațiu, de la ora 14.30, ora R...