Confidenţialitate

Cât ar trebui să plătească cei mai bogați oameni ai lumii, dacă noul plan de taxare din SUA ar fi aprobat

Celebrități
share

Pare că se schimbă politica fiscală în SUA.

Noul plan al democraților este ca bogații să plătească taxe în plus, doar pentru că sunt.. bogați. Astfel, proiectul de lege, numit Ultra-Millionaire Tax Act, ar aplica anual un impozit de 2% asupra valorii nete individuale cuprinse între 50 de milioane și 1 miliard de dolari. Persoanele fizice ar trebui să aibă un impozit anual de 3%, dacă averea lor depășește 1 miliard de dolari.

Democrații spun că taxa va afecta doar aproximativ 100.000 de familii americane și că miliardarii din țară vor plăti aproximativ jumătate din suma totală a impozitului.

Business Insider a făcut un top al sumelor pe care miliardarii lumii ar trebui să le plătească, dacă planul devine realitate. Astfel:

Jeff Bezos: 5,7 miliarde de dolari

CEO-ul Amazon care ar putea plăti 5,7 miliarde de dolari în impozite pe avere pentru 2020. La sfârșitul anului acesta avea o avere de 191,2 miliarde de dolari, conform Forbes .

Elon Musk: 4,6 miliarde de dolari

Musk, miliardarul tech din spatele Tesla, SpaceX, Neuralink și The Boring Company, ar putea plăti 4,6 miliarde $ pentru 2020.

La sfârșitul anului valoarea în timp real a lui Musk era de 153,5 miliarde de dolari, după ce averea sa a crescut de peste șase ori în 10 luni.

Bill Gates: 3,6 miliarde de dolari

Gates, care avea o avere de 120 de miliarde de dolari până în decembrie, ar putea plăti 3,6 miliarde de dolari în impozite pe avere.

Mark Zuckerberg: 3 miliarde de dolari

CEO-ul Facebook ar putea plătit aproximativ 3 miliarde de dolari în impozite pe avere pentru 2020. La sfârșitul anului 2020, el avea o valoare de 99,9 miliarde de dolari.

Articole similare

Fiica transgender a lui Elon Musk rupe definitiv legăturile cu tatăl său

Xavier Alexander Musk, fiica transgender a lui Elon Musk vrea să rupă definitiv legăturile cu tatăl ...

Johnny Depp: „Amber Heard s-a iubit cu Elon Musk în casa mea!”

Elon Musk a devenit subiect de discuţie în mijlocul bătăliei pe care Amber Heard o poartă cu Johnny ...

Elon Musk a spus că dacă va muri în circumstanțe misterioase, atunci e din cauza Rusiei

Elon Musk a spus că ar putea muri „în circumstanțe misterioase”, după ce fostul vice prim-ministru a...