Confidenţialitate

Care sunt primele țări care trec în 2018

CoolNews
share

Primii care intră în 2018 sunt locuitorii arhipelagului Kiribati, din oceanul Pacific. Sunt aproximativ 100.000 de oameni pe cele 34 de insule vulcanice sau de corali, răspândite pe o suprafaţă de peste 800 de kilometri pătraţi. Se întâmplă la ora 12, ora României.

Urmează Auckland, Noua Zeelandă, la ora 12.55, ora României. Aici, în Auckland, cel mai mare oraş al ţării, artificiile sunt lansate de pe Sky Tower, cel mai înalt zgârie-nori din emisfera sudică, care măsoară nu mai puţin de 328 de metri. Mii de oameni sunt așteptați să asiste la spectacolul pirotehnic de pe ţărm, dar şi de pe iahturile şi bărcile ancorate în rada portului din Auckland.

Apoi, în funcţie de fusul orar, vin australienii, japonezii, chinezii şi europenii.

Unii se grăbesc să treacă în noul an și, ce-i drept, să aibă ceasurile sincronizate cu alții cu care au afaceri curente. De exemplu, din 2011, locuitorii din Samoa și Tokelau, care de obicei sărbătoreau ultimii de pe glob intrarea în Noul An, sunt acum printre primii. Acest lucru a fost posibil pentru că au trecut pe un alt fus orar astfel încât să se alinieze partenerilor de comerț principali, Australia și Noua Zeelanda.

Virgin Radio Romania dă startul petrecerii de Revelion 2018 de la ora 18:00. Tune in și bucură-te de cele mai tari mixuri pentru petrecerea care te ajută să începi cel mai tare an al tău de până acum.

Articole similare

Shanghai a înscenat spectacolul cu drone de Revelion - VIDEO

Imaginile care fac înconjurul lumii, cu dronele care ar fi înlocuit în Shanghai focurile de artific...

Cele mai spectaculoase focuri de artificii care au marcat trecerea în 2020 - VIDEO

2020 a început cu focuri spectaculoase de artificii în mai toate colțurile lumii. Insulele Line din...

Românii iau cu asalt, de Revelion, un hotel de lux din Malta

Știi întrebarea aia care apare cu câteva luni înainte de finalul anului... Tu unde îți faci Revelion...