Confidenţialitate

Care sunt oamenii ce sunt exceptați de la obligativitatea purtării măștii

NEWS
share

Ministrul Sănătății a aprobat un ordin prin care stabilește cum și unde trebuie purtate măștile obligatoriu, pe durata stării de alertă, precum și excepțiile de la această obligație.

De exemplu, persoanele care au anumite afecțiuni, dar și prezentatorii TV și invitații aceastora, dacă păstrează distanța de trei metri.

Potrivit ordinului, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă.

Sunt stabilite și excepții: Dacă angajatul este singur în birou sau sunt minimum doi metri între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și dezinfecția suprafețelor.

Dacă o persoană  suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, sau dacă face activități fizice intense, în condiții de muncă solicitante.

Excepție fac și prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri, vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri,  elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Articole similare

Din noaptea asta, temperaturile vor ajunge chiar sub -20 de grade la noi

Vineri noapte, de la ora 02.00, scad brusc temperaturile în toată țara. Informarea meteorologică ...

Elevii ar putea face cursuri de programare și tehnologia informației la liceu

Elevii ar putea face cursuri de programare și tehnologia informației la liceu. Asta propune Asoci...

Starea de alertă se va prelungi de azi cu încă 30 de zile. Ce înseamnă asta?

Starea de alertă se va prelungi de azi cu încă 30 de zile. Măsura se va lua în ședința de Guvern. ...