Confidenţialitate

Care sunt oamenii ce sunt exceptați de la obligativitatea purtării măștii

NEWS
share

Ministrul Sănătății a aprobat un ordin prin care stabilește cum și unde trebuie purtate măștile obligatoriu, pe durata stării de alertă, precum și excepțiile de la această obligație.

De exemplu, persoanele care au anumite afecțiuni, dar și prezentatorii TV și invitații aceastora, dacă păstrează distanța de trei metri.

Potrivit ordinului, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă.

Sunt stabilite și excepții: Dacă angajatul este singur în birou sau sunt minimum doi metri între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și dezinfecția suprafețelor.

Dacă o persoană  suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, sau dacă face activități fizice intense, în condiții de muncă solicitante.

Excepție fac și prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri, vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri,  elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Articole similare

Coronavirus în România: 4.724 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a raportat marți, 27 octombrie, alte 4.724 de infecții cu coronaviru...

Cluj-Napoca este cel mai atractiv oraș din România. Bucureștiul se află pe locul 4 (AUDIO)

Marile orașe din Transilvania sunt printre primele în care locuitorii sunt mulțumiți de calitatea vi...

Coronavirus în România: 2.844 de noi cazuri noi în ultimele 24 de ore din doar 8.709 teste

Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni, 26 octombrie, alte 2.844 de infecții cu coronavirus...