Confidenţialitate

Care sunt oamenii ce sunt exceptați de la obligativitatea purtării măștii

NEWS
share

Ministrul Sănătății a aprobat un ordin prin care stabilește cum și unde trebuie purtate măștile obligatoriu, pe durata stării de alertă, precum și excepțiile de la această obligație.

De exemplu, persoanele care au anumite afecțiuni, dar și prezentatorii TV și invitații aceastora, dacă păstrează distanța de trei metri.

Potrivit ordinului, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă.

Sunt stabilite și excepții: Dacă angajatul este singur în birou sau sunt minimum doi metri între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și dezinfecția suprafețelor.

Dacă o persoană  suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, sau dacă face activități fizice intense, în condiții de muncă solicitante.

Excepție fac și prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri, vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri,  elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Articole similare

Bilanțul infectărilor cu coronavirus crește din nou. +40% în ultimele 24 de ore

Încă 450 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, potriv...

Ludovic Orban: Evoluția cazurilor ne face să fim foarte precauți

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, întrebat despre următoarea etapă de relaxare care ar fi urm...

Coronavirus în România: Creștere îngrijorătoare a cazurilor, astăzi fiind raportate cele mai multe î...

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, joi, alte 460 de infecții cu coronavirus, dintr-un total...