Confidenţialitate

Când se vor putea redeschide mall-urile în România

NEWS
share

Mall-urile se vor deschide la 15 iunie, dacă numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va continua să scadă.

Anunţul a fost făcut de ministrul economiei, Virgil Popescu, după o întâlnire cu reprezentanţii centrelor comerciale:

“Am căzut de acord că în cazul în care cazul îmbolnăvirilor rămâne pe o pantă descendentă, așa cum se preconizează, din 15 iunie, magazinele din mall-uri să fie deschise. Cinematografele și locurile de joacă nu vor fi deschise, iar această solicitare a venit chiar din partea reprezentanților mall-urilor.

Ei au spus că au chiar pregătite seturi de norme, întrucât în țările vecine României, în Europa de Vest, acest lucru a fost făcut și au experiență deschiderii, pe care și-o pun la dispoziția Ministerului Sănătății. O să fie în continuare un grup de lucru al lor cu ministerul, astfel încât săptămâna viitoare să avem un set de norme și să putem deschide.

Va fi, ca de obicei, un ordin comun, emis de ministrul Sănătății și ministrul Economiei și probabil ANSVSA, dacă disctam și de restaurantele din mall. În mod normal, în mall-uri sunt deschise supermarketurile și magazinele de electrocasnice și practic ei au făcut fluxuri de intrare și ieșire. Și-au arătat disponibilitatea de a discuta cu Ministerul Sănătății acest lucru”.

Totodată, ministrul a subliniat că Guvernul nu ia momentan în considerare posibilitatea deschiderii cinematografelor şi a locurilor de joacă din interiorul mall-urilor.

„Însă, pentru moment, nu luăm în calcul ca din data de 15 iunie să fie deschise cinematografele şi locurile de joacă, din interior. Uşor, uşor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viaţa să revină la normalitate”, a precizat Virgil Popescu.

Articole similare

Cum se vor redeschide școlile în fiecare localitate din România

Scenariul Verde: Este varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locu...

Care sunt scenariile de începe a anului universitar la Universitatea din București

După anunțul de săptămâna trecută a lui Klaus Iohannis cu privire la deschiderea școlilor, anunț car...

Opera din Barcelona s-a redeschis cu un concert pentru plante - VIDEO

După mai mult de trei luni de pauză cauzată de pandemie, Opera Gran Teatre del Liceu din Barcelona s...