Când se vor putea redeschide mall-urile în România

NEWS
share

Mall-urile se vor deschide la 15 iunie, dacă numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va continua să scadă.

Anunţul a fost făcut de ministrul economiei, Virgil Popescu, după o întâlnire cu reprezentanţii centrelor comerciale:

“Am căzut de acord că în cazul în care cazul îmbolnăvirilor rămâne pe o pantă descendentă, așa cum se preconizează, din 15 iunie, magazinele din mall-uri să fie deschise. Cinematografele și locurile de joacă nu vor fi deschise, iar această solicitare a venit chiar din partea reprezentanților mall-urilor.

Ei au spus că au chiar pregătite seturi de norme, întrucât în țările vecine României, în Europa de Vest, acest lucru a fost făcut și au experiență deschiderii, pe care și-o pun la dispoziția Ministerului Sănătății. O să fie în continuare un grup de lucru al lor cu ministerul, astfel încât săptămâna viitoare să avem un set de norme și să putem deschide.

Va fi, ca de obicei, un ordin comun, emis de ministrul Sănătății și ministrul Economiei și probabil ANSVSA, dacă disctam și de restaurantele din mall. În mod normal, în mall-uri sunt deschise supermarketurile și magazinele de electrocasnice și practic ei au făcut fluxuri de intrare și ieșire. Și-au arătat disponibilitatea de a discuta cu Ministerul Sănătății acest lucru”.

Totodată, ministrul a subliniat că Guvernul nu ia momentan în considerare posibilitatea deschiderii cinematografelor şi a locurilor de joacă din interiorul mall-urilor.

„Însă, pentru moment, nu luăm în calcul ca din data de 15 iunie să fie deschise cinematografele şi locurile de joacă, din interior. Uşor, uşor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viaţa să revină la normalitate”, a precizat Virgil Popescu.

Articole similare

[BREAKFAST] Doi bărbați au mers cu tractorul cu plug la mall

Doi bărbați beți s-au urcat, sâmbătă, într-un tractor cu plug și au plecat cu utilajul dintr-o comun...

Pistol, în cabina de probă a unui mall

Un pistol a fost găsit în cabina de probă a unui mall din București. Paznicul magazinului a alert...

Miratopia: proiecții video interactive, la mall

O nouă experiență video interactivă, Miratropia,  este rezervată bucureștenilor până pe 11 iulie. In...