Când revine vremea caldă în România. Ce spun meteorologii

CoolNews, NEWS
share

O atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură va intra în vigoare luni, la ora 18:00, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, până marţi, la ora 12:00, la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. Sunt 14 județe care se vor afla parţial sub Cod galben de ninsori: Caraş – Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Mai mulţi copaci s-au prăbuşit la pământ în Valea Jiului, din cauza căderilor de zăpadă, iar în Deva, din cauza vântului din noaptea de duminică spre luni, două maşini aflate într-o parcare au fost avariate de un arbore căzut peste ele. Pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile, la faţa locului au intervenit pompierii militari din Petroşani şi Deva, care au tăiat şi îndepărtat copacii aflaţi la pământ, a informat ISU Hunedoara.

În municipiul Petroşani a fost eliberată partea carosabilă a DJ 709, zona Parâng, de arbori căzuţi în urma precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare, înregistrate noaptea trecută şi în luni dimineaţă. De asemenea, o altă intervenţie a pompierilor din Petroşani a avut loc pe str. Independenţei, pentru degajarea unui copac căzut pe trotuar, în apropiere de Şcoala generală nr. 6 din localitate. Pompierii din Deva au intervenit pe str. Carpaţi pentru a segmenta şi degaja un copac căzut pe două autoturisme parcate”, a precizat sursa citată.

Pentru judeţul Hunedoara a fost transmisă, duminică, o informare meteorologică, valabilă până luni, la ora 15:00, pentru intensificări ale vântului (45-55 km/h), precipitaţii locale, iar în zonele montane precipitaţiile pot fi mixte.

În săptămâna 22.04.2024-29.04.2024, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice, cu excepția extremității de sud-est a țării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale. În ceea ce privește ploile, cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în zona sub-montană din regiunile sudice.

Săptămâna 29.04.2024-06.05.2024, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Istoria României la Campionatul European de Fotbal. Cele mai importante momente

România are o istorie variată și interesantă la Campionatul European de Fotbal (EURO). Participarea ...

Cod roșu de vijelii în toată țara. Zonele cu vreme extremă

Meteorologii au emis, pentru marţi după-amiaza, o avertizare Cod roşu de ploi torenţiale, grindină ş...

Cel mai căutat hacker din Spania a fost prins în România. Infractorul cibernetic a păgubit peste 300...

Un hacker spaniol a fost prins în România. Bărbatul este acuzat de diverse escrocherii. Printre alte...