Confidenţialitate

Când ajung primele doze de vaccin Johnson&Johnson în România

NEWS
share

Vaccinul Johnson&Johnson a fost aprobat zilele trecute de către Agenția Europeană a Medicamentului și mai are de așteptat confirmarea din partea Comisiei Europene, care s-a dovedit, până acum, una strict procedurală.

Întrebat când anume vor ajunge primele doze de vaccin Johnson&Johnson în România, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare a răspuns că acestea vor fi recepționate începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, dar că prima tranșă ca fi una simbolică, de câteva zeci de mii de doze.

În a doua jumătate a lunii aprilie dacă nu mă înşel ar trebui să primim probabil prima tranşă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”, a spus dr. Gheorghiţă, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că, din punct de vedere practic, fiind vaccin care se administrează într-o singură doză, acesta se pretează mai mult pentru centre mobile şi pentru vaccinare în localităţile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus.

Articole similare

Noi posibile efecte secundare la 4 vaccinuri anti-Covid

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă introducerea unor noi posibile efecte secundar...

Grupuri de acţiune anti-bullying în școli, din toamnă. Ce presupun

În toate școlile din țară vor fi grupuri de acţiune anti-bullying, la începerea noului an școlar. ...

Moment istoric aseară pentru România: Primul meci găzduit la un turneu final

A fost un moment istoric aseară pentru România. Pe Arena Națională s-a jucat primul meci găzduit ...