Confidenţialitate

Burger King, în centrul unui scandal de misoginism, după un Tweet de 8 martie

Viral
share

Burger King este în centrul unui scandal legat de afirmații misogine în Marea Britanie.

Brandul de fast-food a scris pe Twitter faptul că „Femeile își au locul în bucătărie.„. Tweet-ul era continuat de un manifest prin care Burger King încerca să explice că femeile-bucătăr nu primesc suficiente șanse și suficient credit în Marea Britanie, iar acest lucru trebuie schimbat. 

Pentru că algoritmul Twitter funcționează diferit, oamenii au văzut prima dată Tweet-ul care putea părea misogin, iar mai apoi, sau poate niciodată, explicația acestuia.

Internetul a luat foc, iar în joc a intrat și KFC Gaming, divizia de gaming a marelui lanț de restaurante fast-food, care le-a transmis celor de la Burger King faptul că „Cel mai bun moment să ștergi asta era atunci când ai postat-o. Al doilea cel mai bun moment e acum.

Aceștia au plusat și au pus pe pagina lor de Twitter faptul că „Femeile își au locul în gaming. Mulțumim tuturor scriitoarelor, actrițelor, producătoarelor, directoarelor și tuturor femeilor care și-au pus contribuția în crearea de jocuri de care ne bucurăm în fiecare zi.”

Ulterior, Burger King a șters Tweet-ul și și-a cerut scuze: „Scopul nostru a fost să atragem atenția asupra faptului că doar 20% din chefii profesioniști din din bucătăriile din UK sunt femei și am vrut să ajutăm la schimbarea acestui lucru. Vom face mai bine data viitoare.”

Articole similare

Noiva do Cordeiro - orașul locuit doar de femei între 25-30 de ani! Bărbații sunt primiți doar în we...

În oraşul Noiva do Cordeiro, din sud-estul Braziliei, trăiesc peste 600 de femei, cu vârstele cuprin...

Scrie istorie în SUA: O româncă, starul în devenire al baschetului feminin

Sabrina Ionescu e la origini româncă, dar s-a născut în California. Tatăl ei a plecat în timpul r...

UK: Numărul femeilor însărcinate este cel mai mare din ultimii cinci ani

În Marea Britanie va fi anul ăsta un „baby boom”. Numărul femeilor însărcinate este cel mai mare ...