[BREAKFAST] Veşti bune pentru şoferii din România: Cum poţi să iei un RCA mai ieftin acum, când toate preţurile au explodat

CoolNews, NEWS
share

RCA-ul luat direct de la asigurător poate fi mai ieftin decât de la broker.

Odată cu modificările aduse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la Legea RCA, prin modificarea legislaţiei secundare, una dintre modificări permite companiilor de asigurare şi intermediarilor să vândă aceeaşi poliţă RCA la preţuri finale diferite în funcţie de costurile de distribuţie.

„Modificarea este în interesul clienţilor pentru că le oferă opţiunea de a-şi achiziţiona online asigurarea RCA, de oriunde şi oricând, la un preţ mai mic. Nu ne aşteptăm ca această modificare să ducă la o schimbare rapidă în următoarele luni a comportamentului din partea clienţilor. Poate într-un orizont de 2-3 ani se va vedea un impact şi o creştere a businessului online pe segmentul RCA. Acum, ponderea vânzărilor RCA în online este mică, aproximativ 1-2% în total vânzări“, a spus Aurel Badea, Allianz-Ţiriac.

„Dacă ai un accident, îţi suni brokerul şi întrebi ce să faci. Dacă îţi iei poliţa online, suni la un call-center, vorbeşti cu un robot, asta în cazul în care ştii unde să suni. De ce şi-ar face singuri poliţa pe site-ul unui asigurător pe răspunderea lui dacă greşeşte o literă, o cifră. Răspunderea este în totalitate a celui care completează datele. Nu este aşa simplu să îţi faci singur“, a spus Ştefan Prigoreanu, CEO al Millenium Broker.

Astfel, la „articolul 13, alineatele 3 şi 7 din norma ASF nr.20/2017 privind asigurările auto din România, se modifică şi vor avea următorul cuprins: (3) Indiferent de canalul de distribuţie utilizat, asigurătorul RCA practică aceeaşi primă de asigurare netă de cheltuieli de distribuţie stabilită pe baza criteriilor specifice unui asigurat. (7)Oferta asigurătorului RCA este valabilă pentru o perioadă de minimum 10 zile lucrătoare şi conţine următoarele informaţii: a) prima netă de cheltuieli de distribuţie; b) comi­sionul plătit dis­tri­buitorului, exprimat în valoare absolută, sau c) costul aferent vânzării directe; d) data până la care oferta este valabilă; e) costul acoperirii clauzei facultative de decon­tare directă; f) clauze şi acoperiri supli­mentare; g) clasa bo­nus-malus; h)menţiunea privind posibilitatea plăţii în rate; i)prima de asigurare totală obţinută prin însumarea primei nete de cheltuieli de distribuţie cu cheltuielile de distribuţie aferente canalului de vânzare utilizat de către potenţialul asigurat, cu acoprirea şi separate fără acoperirea clauzei de decontare directă; j) informarea cu privire la tariful de referinţă în care se încadrează potenţialul asigurat.“

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Ți-ai găsit mașina murdară de dimineață? Vezi aici care e faza cu praful saharian

Un nor de praf saharian a traversat din nou România.  Acesta s-a depus pe mașini și pe stăzi. Fenome...

[BREAKFAST] O femeie din Anglia a zgâriat mai multe mașini scumpe din cartierul ei pentru că erau pa...

Sue Williams, în vârstă de 62 de ani, a vandalizat opt vehicule aparținând unor străini, în timp ce ...

[BREAKFAST] Cum și-au furat singuri mașinile doi bărbați din Iași. Acum au de plată de aproape zece ...

Indivizii au adus fiecare câte o mașină la o casă de amanet, penru care au primit în total 42.000 de...