[BREAKFAST] Vecinii gălăgioși pot fi amendați și cu 12.000 lei. Sancțiunile s-au dublat

CoolNews, NEWS
share

Vecinii gălăgioși, care îi deranjează pe ceilalți locatari cu petreceri, muzică la volum ridicat sau zgomote puternice, indiferent de oră, vor fi amendați și cu 12.000 de lei, în caz de recidivă. Senatorii au majorat, de altfel, drastic toate sancțiunile pentru vecinii gălăgioși, care s-au dublat față de prevederile din anul 2020.

Astfel, vecinii care nu respectă programul de liniște noaptea sau la ora prânzului vor fi amendați cu până la 2.000 lei, iar în caz de recidivă, cu până la 6.000 lei, conform analizei Profit.ro.

De asemenea, vor fi amendați cu 1.000- 2.000 lei (față de 500- 1.500 lei în prezent) pentru ”tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 și 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”.

”Tulburarea liniștii publice a devenit una dintre problemele care afectează viața oamenilor din ce în ce mai des”.

Cele mai mari amenzi, de la 6.000 lei la 12.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității, se vor aplica pentru organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Ambii piloți ai unui avion de linie au adormit în timpul zborului. Unde a ajuns aeronava...

Atât pilotul cât și copilotul avionului companiei Batik Air au dormit simultan pentru aproximativ 28...

Karmen și Andrei Bănuță au adus Ring Ding Ding LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

[BREAKFAST] Oficial ne merge bine, dar declarăm că NU! Peste 70% din români cred că lucrurile în țar...

Oficial ne merge bine, dar declarăm că NU! Peste 70% din români cred că lucrurile în țară merg înt&g...