[BREAKFAST] Universitățile australiene reintroduc examenele „cu pix și hârtie” după ce studenții au fost prinși trișând cu ajutorul softurilor de inteligență artificială

CoolNews, NEWS
share

Instituțiile importante au adăugat noi reguli care prevăd că utilizarea inteligenței artificiale reprezintă trișare, iar unii studenți au fost deja prinși folosind acest software. Însă un expert în inteligență artificială a avertizat că universitățile se află într-o „cursă a înarmării” pe care nu o pot câștiga niciodată.

ChatGPT, care generează texte pe orice subiect ca răspuns la o solicitare sau la o interogare, a fost lansat în noiembrie de OpenAI și a fost deja interzis pe toate dispozitivele din școlile publice din New York din cauza îngrijorărilor legate de „impactul negativ asupra învățării elevilor” și a potențialului de plagiat.

În Australia, cadrele universitare și-au exprimat îngrijorarea cu privire la capacitatea ChatGPT și a altor tehnologii similare de a eluda software-ul antiplagiat, oferind în același timp o scriere academică rapidă și credibilă.

Grupul celor opt universități de top – cele mai importante universități de cercetare intensivă din întreaga țară – au declarat că au revizuit modul în care vor efectua evaluările în acest an din cauza noilor tehnologii.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

Grecia va lansa o aplicație pentru turiști, bazată pe inteligența artificială. Cum îi va ajuta asist...

Grecia va introduce o aplicație digitală destinată turiștilor. Bazată pe inteligența artificială, ac...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...