[BREAKFAST] Un poliţist din Timiş a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru că i-ar fi luat permisul soţiei bărbatului care a incălcat legea

CoolNews, NEWS
share

Un poliţist din Timiş a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că, în loc să îl amendeze şi să îi ia permisul unui şofer care a depăşit viteza, i-a luat permisul soţiei bărbatului.

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală într-un dosar de abuz în serviciu în care a fost trimis în judecată un poliţist din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş. Poliţistul a fost trimis în judecată pentru că în cursul anului 2015, după ce l-a prins pe un şofer de la o multinațională din Sânnicolau Mare conducând cu 131 km/h prin localitate, a amendat-o pe soţia bărbatului, astfel încât şoferul să nu rămână fără loc de muncă.

Deşi faptele s-au petrecut în 2015, urmărirea penală a început abia în 2018, iar dosarul a fost trimis în judecată în 2020. Cu ocazia anchetei, femeia rămasă fără permis a declarat că „în dimineaţa zilei de 13.07.2015 soţul său a venit acasă şi i-a cerut cartea sa de identitate şi permisul de conducere, motivat de faptul că acestea au fost solicitate de organele de poliţie”.

Femeia a declarat că i-a dat soţului său documentele fără a-I cere detalii. După câteva ore, a mai arătat martora, soţul său a revenit acasă, ocazie cu care i-a spus soţiei că ea a rămas fără permis de conducere pentru depăşirea limitei de viteză. Bărbatul i-a explicat că a fost depistat în trafic în acea dată depăşind limita de viteză, iar poliţistul care l-a oprit i-a cerut să aducă documentele soţiei pentru a nu-i suspenda lui dreptul de a conduce, fiind angajat ca şofer. Femeia a declarat că nu se consideră vătămată în drepturile sale şi nu a avut nicio pretenţie.

Poliţistul trimis în judecată a declarat în timpul procesului că după ce l-a oprit pe şoferul prins cu viteză, l-a rugat să nu îi ia permisul pentru că rămâne fără loc de muncă. „Ajută-mă cu ceva pentru că rămân fără serviciu”, ar fi spus bărbatul. Acesta a fost contextul în care poliţistul s-a hotărât să îl ajute pe şofer, luându-i permisul soţiei.

FOTO: Profimedia / Agentie

Articole similare

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș ar fi putut să fie vegetarian

Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș, domnitorul valah care a inspirat legenda vampirului Dracula, ...

[BREAKFAST] Un ponei a devenit primarul unui sat din Marea Britanie

Sătui de politică şi politicieni, la alegerile locale, nişte săteni din Marea Britanie şi-au ales ca...