[BREAKFAST] Un nou proiect legislativ menit să interzică fumatul în spațiile publice pentru o categorie importantă de români, a trecut de Senat

CoolNews, NEWS
share

Un nou proiect legislativ menit să interzică fumatul în spațiile publice pentru o categorie importantă de români tocmai a trecut de Senatul României. Printre altele, acesta prevede amenzi de până la 500 de lei pentru cei care nu se conformează.

Tinerii români de până la 18 ani nu vor mai avea voie să fumeze în spațiile publice, pe stradă, lângă școală, lângă baruri, restaurante și numai. Propunerea legislativă în acest sens a fost adoptată tacit în prima zi a acestei săptămâni și vizează modificarea Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun prin care fumatul de către persoanele minore este interzis în locurile publice.

în expunerea de motive, se menționează următoarele: „Legislaţia din România nu conţine prevederi prin care să fie sancţionat consumul produselor din tutun de către minori şi drept urmare eforturi autorităţilor cadrelor didactice şi persoanelor implicate în prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun fumatului de către această categorie sunt lipsite de rezultate”.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] „Minunea” de Crăciun care l-a salvat pe proprietarul unei cafenele sociale cu datorii. „...

„Cu sinceritate și vulnerabilitate, vă cer sprijinul”, scria pe Facebook acum cateva zile proprietar...

[BREAKFAST] Un oraș din Transilvania a fost inclus într-un top mondial! Totul datorită unei vloggeri...

Datorită unei vloggerițe de travel din Australia, Gabby Boucher, un oraș din Transilvania a fost inc...

Bianca Tilici și Liviu Teodorescu au fost „Pe Val” la Virgin Radio Breakfast. Ascultă live session-u...

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...