[BREAKFAST] Un kurtos poleit cu aur de 24K a fost scos la licitație. Cu cât a fost adjudecat

CoolNews, NEWS
share

Preparat în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului kurtoskalacs şi deliciilor dulci, ce a avut loc la sfârşitul săptămânii la Sfântu Gheorghe, a fost adjudecat de către un medic chirurg din Cluj, cu suma de 1.000 de lei. Kurtos-ul de aproximativ 30 de centimetri, poleit cu foiţă comestibilă de aur de 24 K, a fost scos la licitaţie duminică după-amiază, iar banii obţinuţi au fost donaţi Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe. ( serviciu care asigura o masa calda pe zi celor in nevoie).

„Am putea crede că kurtosul de aur există doar în poveşti. Anul acesta, la festivalul Cozonacului Kurtos s-a dovedit că, cu puţin altruism, iubire şi dorinţă de a ajuta, poveştile pot deveni realitate.

În cadrul Festivalului kurtoskalacs şi deliciilor dulci de la Sfântu Gheorghe, Organizaţia de Tineret din Sântionlunca a preparat un colac secuiesc în lungime de 20 de metri, cu 5 metri mai lung decât cel de anul trecut, pentru acesta fiind folosite 60 kg de făină, 10 kg de unt, 20 kg de zahăr, jumătate de kilogram de drojdie şi aceeaşi cantitate de sare, 6 kg de coajă de lămâie, 1 kg de zahăr vanilat şi 25 de litri de lapte.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...