Confidenţialitate

[BREAKFAST] Un cunoscut fotbalist român și-a deschis fabrică de bere. „Un accident de căruță mi-a schimbat cariera!”

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Călin Ignat n-a strălucit la nivel mare în fotbalul românesc, dar are zeci de meciuri în ligile inferioare. Acum e apreciat la nivel european cu berea pe care o produce și care poartă numele labradorului său, Noah, scrie gsp.ro într-un material exclusiv

Cum fotbalul și berea au ceva în comun, Călin a devenit acum unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați fabricanți de bere artizanală. E chemat la zeci de festivaluri celebre din Belgia sau Franța, unde face senzație cu propria bere. Povestea berarului a început acum peste 10 ani.

Finalul carierei sale în fotbal a fost la Reghin, după un accident de circulație: „A intrat un tip beat cu căruța și calul în mine, aruncându-mă în șanț. Atunci am renunțat!„.

Prietenul meu cel mai bun, acum nașul meu, m-a îndrumat într-un pub cu peste 200 de feluri de bere. A fost prima seară când am băut bere adevărată. Era o bere trapistă, făcută de călugări, Orval. 

Am început să beau foarte multă bere artizanală și am ajuns la 4.000 de feluri savurate. Așa am dat peste un site unde puteai să-ți cumperi tu ingredientele și să-ți faci berea acasă”, povestește Călin.

După primele beri „făcute în bucătăria părinților, cu un kit al începătorului de 80 de lei”, Ignat a zis că trebuie să-i dea o denumire, să-i facă o etichetă specială, pentru „a nu mai încurca sticlele mele de bere cu cele de bulion ale mamei”.

Și de la o joacă într-o bucătărie de bloc, acum Călin are o fabrică unde produce 10.000 de litri lunar: „Exclusiv o afacere de familie. Sunt proprietar, berar, femeie de serviciu. La un moment dat, mă sunase cineva de la București, de la o firmă, că ar vrea să discute cu cineva de la marketing. Și i-am zis să revină că momentan sunt cu livrările. Fiecare bere are și o etichetă specială. Trebuie doar să citești pentru a descoperi povestea. Pe toate etichetele berii produse aici apare cățelul meu, care a fost alături de mine în cele mai grele momente din viață. Este meritul lui pentru tot ce se întâmplă acum. După ce-a ieșit prima rețetă de bere pe piață, Noah a murit! Pe 24 februarie acum trei ani”.

Știrea integrală pe gsp.ro.

sursa foto: Shutterstock

 

Articole similare

[BREAKFAST] Un român a fost prins cu patru oi și un miel pe bancheta din spate a mașinii, la un filt...

Polițiștii belgieni care joi au verificat un vehicul suspect au avut o surpriză de proporții atunci ...

[BREAKFAST] Găsirea pisicii dispărute: Cum a fost folosit Tinder într-o misiune neobișnuită de căuta...

Erin Johansen a creat „profiluri de întâlnire” pentru pisica ei Ruby pe Tinder, dar și pe site-ul sp...

[BREAKFAST] Un criminal a fost prins după ce un papagal i-a repetat constant numele

Criminalul și complicele său au fost identificați și arestați cu ajutorul unui papagal de companie, ...