[BREAKFAST] Un chelner a evacuat tot restaurantul după ce un turist străin ar fi amenințat că aruncă în aer localul

CoolNews, NEWS
share

Un chelner a evacuat tot restaurantul și a sunat la poliție, temându-se că un turist străin ar fi amenințat că aruncă în aer localul din Lisabona, Portugalia, având o grenadă asupra sa.

Turistul, un azer în vârstă de 36 de ani, dar care vorbește în primul rând limba rusă, a folosit o aplicație pe telefon care traduce cuvintele pentru a comanda un suc de rodie, potrivit Insider. Cum în limba rusă, cuvintele „rodie” și „grenadă” sunt aproape identice (granat/granata), aplicația a tradus eronat cuvântul în limba portugheză. Mai mult, în ebraică, „rodie” și „grenadă” se pronunță la fel.

Chelnerul a înțeles că turistul i-a transmis că are o grenadă asupra sa, așa că a evacuat localul și a alertat imediat poliția.

Forțele de ordine sosite la locul apelului l-au reținut pe „suspect” și au verificat restaurantul în căutarea „grenadei”. După ce poliția portugheză a verificat baza de date antiterorism și nu a găsit înregistrări legate de persoana reținută, turistul azer a fost eliberat. Nu este prima oară când un turist este arestat din greșeală. În iulie, un bărbat din Singapore a fost arestat după ce a fost acuzat pe nedrept că ar fi jefuit un turist german în timp ce își petrecea vacanța în Thailanda. Hotelul și-a cerut mai apoi scuze și i-a oferit vouchere pentru hotel drept compensație.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] „Minunea” de Crăciun care l-a salvat pe proprietarul unei cafenele sociale cu datorii. „...

„Cu sinceritate și vulnerabilitate, vă cer sprijinul”, scria pe Facebook acum cateva zile proprietar...

[BREAKFAST] Un oraș din Transilvania a fost inclus într-un top mondial! Totul datorită unei vloggeri...

Datorită unei vloggerițe de travel din Australia, Gabby Boucher, un oraș din Transilvania a fost inc...

Bianca Tilici și Liviu Teodorescu au fost „Pe Val” la Virgin Radio Breakfast. Ascultă live session-u...

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...