[BREAKFAST] Un afiș controversat a declanșat o anchetă în Elveția. „Vecinul încălzește apartamentul la peste 19 grade? Sună-ne!”

CoolNews, NEWS
share

Datorită creșterii prețurilor pe piața energiei, guvernul federal face apel la populație să fie economă. Un presupus afiș al al Oficiului Federal pentru Energie din Elveția a devenit viral. „Vecinul încălzește apartamentul la peste 19 grade? Sună-ne!”. O imagine a acestui text pe un presupus afiș a circulat pe diverse platforme de socializare precum Signal, Telegram, Twitter, Facebook și Instagram, încă din 10 septembrie.

În colțul din stânga sus este dat ca inițiator Confederația Elvețiană, care se pare că vrea să folosească campania pentru a prinde păcătoșii care urmează să facă exces de căldură, iar mai jos, potrivit publicației 20 Minuten, se află și un număr care aparține serviciului de presă al Oficiului Federal pentru Energie. Potrivit afișului, există și o recompensă de 200 de franci dacă demaști un vecin care folosește gaz în exces pentru a încălzi apartamentul.

Afișul s-a dovedit a fi un fals. Se pare că autorul acestui afiș este necunoscut, iar guvernul federal spune că nu are nimic de a face cu acest anunț și, mai mult decât atât, logo-ul acestuia și numărul de telefon de pe afiș ar fi fost utilizate în mod abuziv. „Nu există astfel de afișe oficiale și nici nu cerem ca oamenii să fie denunțați”. Guvernul federal a inițiat deja anchete cu privire la acest abuz. Însă, nici până acum nu este clar cine se află în spatele falsului afiș.

Elveţia ia în calcul şi posibilitatea opririi alimentării cu energie timp de câteva ore, la iarnă. Elveţia ia în calcul posibilitatea de a apela la întreruperi în alimentarea cu energie electrică timp de până la patru ore, la iarnă, în cazul agravării actualei crize energetice cu care se confruntă Europa.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Cum detectăm mincinoșii? 82% dintre experți spun că aversiunea privirii nu este un indic...

Detectăm în mod natural minciunile printr-o scădere a vocii partenerului nostru care ne avertizează ...

[BREAKFAST] Un om de afaceri din Vaslui a transformat uscătorul blocului în penthouse. Cât cere pe n...

A vrut să facă bani chiar şi din piatră seacă, fără să ţină cont de nimeni şi nimic. Un om de afacer...

[BREAKFAST] Cel mai ciudat lucru uitat vreodată în transportul public”. Ce s-a găsit într-un tramvai...

Un călător din transportul public de la Bratislava, capitala Slovacia, a găsit proteza dentară pe ca...