[BREAKFAST] Tradiţii şi superstiţii pentru 29 februarie. Ce să nu faci în această zi care apare odată la patru ani

CoolNews, NEWS
share

În pragul datei de 29 februarie, toată lumea se pregătește pentru un eveniment rar ce se produce odată la patru ani, 2024 fiind un an bisect. Această ocazie unică aduce cu sine tradiții și superstiții fascinante, iar noi explorăm câteva dintre acestea.

Anul bisect este un moment deosebit, cu tradiții și superstiții care au evoluat de-a lungul timpului. Există obiceiuri stranii și credințe diverse legate de această perioadă.

Superstițiile asociate zilei de 29 februarie variază în funcție de cultură. De exemplu, în unele țări se spune că o căsătorie încheiată în această zi este sortită eșecului. În alte locuri, se crede că este momentul perfect pentru ca o femeie să își ceară iubitul de soț. Dacă acesta refuză, este obligat să-i ofere cadouri.

În cultura românească, una dintre cele mai puternice superstiții spune că în ziua de 29 februarie este de evitat luarea deciziilor importante, deoarece acestea ar putea avea consecințe nefaste.

Printre personalitățile născute în această zi specială se numără actorul Antonio Sabato Jr., cântărețul algerian Khaled, actorii Dennis Farina și James Mitchell, compozitorul Gioacchino Rossini, scriitorul Marin Sorescu, academicianul Gheorghe Duca sau fotbalistul Adrian Matei.

De ce se adaugă ziua de 29 februarie la calendar odată la patru ani? Anul bisect a fost introdus pentru a sincroniza calendarul cu anul astronomic. Deoarece mișcarea Pământului în jurul Soarelui nu durează exact 365 de zile, ci 365,24 de zile, a fost necesară introducerea unei zile suplimentare la intervale regulate pentru a menține calendarul în pas cu mișcarea astrală.

Calendarul gregorian, utilizat în majoritatea țărilor lumii, marchează această zi bisectă, oferind oportunitatea unui moment special pentru oameni din întreaga lume.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Ambii piloți ai unui avion de linie au adormit în timpul zborului. Unde a ajuns aeronava...

Atât pilotul cât și copilotul avionului companiei Batik Air au dormit simultan pentru aproximativ 28...

Karmen și Andrei Bănuță au adus Ring Ding Ding LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

[BREAKFAST] Oficial ne merge bine, dar declarăm că NU! Peste 70% din români cred că lucrurile în țar...

Oficial ne merge bine, dar declarăm că NU! Peste 70% din români cred că lucrurile în țară merg înt&g...