[BREAKFAST] Studiu: Cei care încep decorarea casei din noiembrie sunt mai fericiți decât cei care așteaptă până în decembrie

CoolNews, NEWS
share

Pregătești din timp Crăciunul, ești mai fericit. Potrivit cercetărilor, cei care încep decorarea casei din noiembrie sunt mai fericiți decât cei care așteaptă până în decembrie sau chiar până în ultimul moment. Asta pentru că atmosfera sărbătorilor ajută adulții să își retrăiască copilăria.

Tu poți munci foarte mult la ceea ce înseamnă aspectul casei tale, dar când vine vorba de suflet, avem de-a face cu o remobilare permanentă din punct de vedere psiho-emoțional. Există ideea că te poți integra mai bine social, că nu vei mai avea acele cumpene care apar emoțional în timpul Crăciunului, că vei fi mai detașat în perioada 24 spre 25 decembrie. Din punct de vedere psiho-emoțional este o involuție”, a explicat psihologul Radu Leca la Aleph News.

Studiile arată că din momentul în care începem să decorăm casa de Crăciun, simțim mai mult dorința de a petrece timp in familie. Studii trecute au arătat că oamenii au tendința de a asocia Crăciunul cu sentimente de nostalgie și chiar cu o oarecare tristețe.

Nu faci altceva decât să rememorezi o iluzie. Iluziile nu te fac să gândești în prezent și să evoluezi. Dacă nu evoluezi în mod special de Crăciun, de sărbătorile mari, înseamnă că nu faci altceva cu tine decât să te sabotezi. În momentul în care tu te sabotezi, tot ceea ce înseamnă patimi, mândrii, trufii, își ating adevărata valoare”, a explicat psihologul Radu Leca.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] „Minunea” de Crăciun care l-a salvat pe proprietarul unei cafenele sociale cu datorii. „...

„Cu sinceritate și vulnerabilitate, vă cer sprijinul”, scria pe Facebook acum cateva zile proprietar...

[BREAKFAST] Un oraș din Transilvania a fost inclus într-un top mondial! Totul datorită unei vloggeri...

Datorită unei vloggerițe de travel din Australia, Gabby Boucher, un oraș din Transilvania a fost inc...

Bianca Tilici și Liviu Teodorescu au fost „Pe Val” la Virgin Radio Breakfast. Ascultă live session-u...

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...