[BREAKFAST] Singura casă din România care are propria cascadă naturală în curte. Unde se află „căsuța albastră”

CoolNews, NEWS
share

La doar 156 de kilometri de Bucureşti, în satul Jgheaburi, din comuna argeşeană Corbi, se află o căsuţă care are propria cascadă naturală în curte, cât și o formaţiune despre care legenda spune că este un os de uriaş pietrificat, aflat în peretele de calcar din spatele ei.

„Căsuța albastră” atrage anul mii de turiști și se spune că ar fi singura locuință de pe Pământ cu o cascadă naturală în grădină.

Maria Vlădescu a trăit toată viața în această casă specială din România, de aceea, casa se mai numește și „goposdăria Mamei Uța”. Cei care au grijă în prezent de acest loc minunat sunt nepoata femeii și soțul ei, Mihaela și Nicolae Sescioreanu, care își doresc să mențină totul exact așa cum este, deși au primit oferte de a vinde, fiind foarte ataşaţi de aceste locuri desprinse parcă din Paradis.

„Acea formă din piatră pe peretele de calcar din spatele casei despre care se spune că ar putea fi un os de uriaş a fost descoperit acum 44 de ani de un profesor din zonă, pe numele său Ioan Andreescu.

Îi plăcea liniştea în grădină, venea des acolo să citească şi a analizat pietrele. Seamănă cu un os de uriaş, au fost specialişti care au luat probe şi au spus că nu a fost om. Sunt multe ipoteze, inclusiv că aici ar fi fost uriaşi de şase-şapte metri înainte de Potop”, a susținut Nicolae Sescioreanu.

 

sursa foto: captura YouTube

Articole similare

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Cine este Răzvan, ascultătorul Virgin Radio Romania care i-a găsit pe Giulia și Andrei

Oricât de bine s-ar ascunde matinalii noștri preferați, tot vor fi găsiți dacă își pun ascultătorii ...

Două filme românești, incluse în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes...

Două filme românești au fost incluse în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la...