[BREAKFAST] Scandal la Ministerul Agriculturii. Cât costă produsele tradiționale de la Târgul de Crăciun

CoolNews, NEWS
share

Au dispărut jumările cu scandal de 120 de lei kilogramul. Cât costă produsele tradiționale de la târgul de Crăciun din curtea Ministerului Agriculturii. La eveniment se vând produse atestate de către minister ca fiind tradiționale, iar prețurile lor sunt mai mari decât al celor din magazine.

A fost scandal în prima zi a târgului, „Produse românești de Crăciun în București”, organizat în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Întrebat de un jurnalist al TVR ce crede despre prețurile produselor vândute la târgul din curtea instituției, ministrul PSD al agriculturii, Petre Daea, a răspuns cu o remarcă jignitoare legată de greutatea jurnalistului. Angajatul postului public i-a semnalat lui Daea prețul mare al jumărilor vândute la târg, 120 de lei kg, apoi totul s-a transformat într-o serie de jigniri ale politicianului.

Cele mai scumpe jumări: 75 de lei/kg Sâmbătă, la 24 de ore de la incidentul din curtea ministerului a dispărut politicianul, dar și jumările cu preț de produs de lux! Cele mai scumpe jumări comercializate la standurile târgului „Produse românești de Crăciun în București” costau doar 75 de lei kilogramul.

„Noi am venit de la Sibiu cu produse proaspete, avem certificat de producător pentru tot ce vindem aici. Jumările anul trecut le-am vândut cu 65 de lei, anul ăsta s-au mai scumpit. Vedeți și dumneavoastră cum o ducem… Țăranii nu o duc cel mai bine, cum zice lumea. E multă muncă, chinul, trezit de dimineață. Ehe, viață grea!”, ne transmite unul dintre comercianți.

Dacă tot vorbim de prețuri, lebărul costă 50 de lei kilogramul, slănina țărănească se vinde cu 45 de lei/kg, toba sau caltaboșul – cu 55 de lei/kg, iar cârnații – cu 60 lei. Și la capitolul brânzeturi vizitatorii au ce cumpăra, dacă produsele le fac cu ochiul

Veronica Trandafir și Andrei Niculae au comparat prețurile cu cele de la Târgul de Crăciun din Budapesta:

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș ar fi putut să fie vegetarian

Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș, domnitorul valah care a inspirat legenda vampirului Dracula, ...

[BREAKFAST] Un ponei a devenit primarul unui sat din Marea Britanie

Sătui de politică şi politicieni, la alegerile locale, nişte săteni din Marea Britanie şi-au ales ca...