[BREAKFAST] Primăria care a decis să le ofere 1000 de euro tuturor celor cu venituri mici. Viața oamenilor s-a schimbat radical

CoolNews, NEWS
share

Austin a fost primul oraș din Texas care a lansat un program de venit garantat finanțat de contribuabili în mai 2022. Programul a deservit 135 de familii cu venituri mici, fiecare primind 1.000 de dolari lunar. Finanțarea pentru 85 de familii a provenit de la orașul Austin, în timp ce donațiile filantropice le-au finanțat pe celelalte 50, scrie Business Insider.

Programul a fost prezentat ca un mijloc de a stimula oamenii să iasă din sărăcie și de a-i ajuta să-și permită o locuință. „Știm că, dacă avem încredere în oameni să ia deciziile corecte pentru ei înșiși și pentru familiile lor, acest lucru duce la rezultate mai bune”, afirmă orașul pe site-ul său. „Duce la locuri de muncă mai bune, la creșterea economiilor, la siguranța alimentară, la siguranța locuinței”.

Deși Austin a fost primul oraș din Texas care a testat un program de venit garantat, acum nu este singurul, dar nu toată lumea susține măsura.

Săptămâna trecută, senatorul Paul Bettencourt a trimis o scrisoare procurorului general al statului, cerându-i să declare neconstituțional un nou program din Houston.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Femeile preferă animalele. Ce le-a îndemnat să ia această decizie?

De ce preferă femeile să stea mai mult cu animalele de companie decât cu oamenii? Pentru că s-au sat...

[BREAKFAST] Un șobolan a ținut la sol un avion Airbus, timp de trei zile

Compania aeriană naţională din Sri Lanka a anunţat marţi că șobolanul a provocat întârzierea mai mul...

[BREAKFAST] Ce determină trei sferturi dintre bărbaţi să regrete că s-au căsătorit?

Regreţi că te-ai căsătorit? Fericirea nunţii durează până când oamenii încep să se întrebe dacă au l...