[BREAKFAST] Primăria care a decis să le ofere 1000 de euro tuturor celor cu venituri mici. Viața oamenilor s-a schimbat radical

CoolNews, NEWS
share

Austin a fost primul oraș din Texas care a lansat un program de venit garantat finanțat de contribuabili în mai 2022. Programul a deservit 135 de familii cu venituri mici, fiecare primind 1.000 de dolari lunar. Finanțarea pentru 85 de familii a provenit de la orașul Austin, în timp ce donațiile filantropice le-au finanțat pe celelalte 50, scrie Business Insider.

Programul a fost prezentat ca un mijloc de a stimula oamenii să iasă din sărăcie și de a-i ajuta să-și permită o locuință. „Știm că, dacă avem încredere în oameni să ia deciziile corecte pentru ei înșiși și pentru familiile lor, acest lucru duce la rezultate mai bune”, afirmă orașul pe site-ul său. „Duce la locuri de muncă mai bune, la creșterea economiilor, la siguranța alimentară, la siguranța locuinței”.

Deși Austin a fost primul oraș din Texas care a testat un program de venit garantat, acum nu este singurul, dar nu toată lumea susține măsura.

Săptămâna trecută, senatorul Paul Bettencourt a trimis o scrisoare procurorului general al statului, cerându-i să declare neconstituțional un nou program din Houston.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

Clotilde Armand a depus plângere penală privind fraude la vot și cere renumărarea voturilor

Primarul sectorului 1 din București, Clotilde Armand a depus plângere penală privind fraude la vot ș...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...