[BREAKFAST] Povestea singurului ziar din lume care apare doar o dată la patru ani. „Chioșcurile au cerut cu insistență mai multe exemplare”

CoolNews, NEWS
share

Singurul ziar din lume care apare o dată la patru a revenit în chioșcurile din Franța, odată cu lansarea noului număr al publicației de satiră „La Bougie du Sapeur” (Candela soldatului). Creat în anii ’80 de o gașcă de prieteni care voiau să se amuze, particularitatea tabloidului, care are doar 20 de pagini, este că apare doar pe 29 februarie, în an bisect, și abordează cu mult umor și detașare subiecte de pe agenda publică franceză.

„După ce primul număr s-a epuizat în două zile, chioșcurile de ziare au cerut cu insistență mai multe exemplare, așa că am spus «bine, dar abia peste patru ani!»”, precizează editorul Jean d’Indy. Numărul de anul acesta aduce în atenția cititorilor inteligența artificială și intervențiile de schimbare a sexului, transmite BBC.

„După ce primul număr s-a epuizat în două zile, chioșcurile de ziare au cerut cu insistență mai multe exemplare – așa că am spus «bine, dar abia peste patru ani!»”, precizează editorul Jean d’Indy, care se ocupă în principal de coordonarea echivalentului francez al Jockey Club.

“Ziarul este în continuare publicat de câțiva prieteni. Ne vedem într-un bar și schimbăm idei la un pahar. Ne distrăm foarte tare, iar dacă și cititorii se amuză, asta e cireașa de pe tort”, mai arată d’Indy. La Bougie se consideră un ziar incorect politic și este structurat ca un ziar obișnuit, cu secțiuni despre politică, sport, politică externă, artă, puzzle-uri și bârfe despre celebrități. Cu toate acestea, articolele sunt concepute sub formă unor comentarii pline de umor.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Franța începe testarea săptămânii de lucru de patru zile. Cine se va bucura de program și cât timp...

Ministerele din Franța își propun să înceapă experimentarea săptămânii de lucru de patru zile în ace...

[BREAKFAST] Ambii piloți ai unui avion de linie au adormit în timpul zborului. Unde a ajuns aeronava...

Atât pilotul cât și copilotul avionului companiei Batik Air au dormit simultan pentru aproximativ 28...

Karmen și Andrei Bănuță au adus Ring Ding Ding LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...