[BREAKFAST] Planta pe care să nu o ții niciodată în dormitor. Greșeala pe care o fac mulți

CoolNews, NEWS
share

Plantele pe care le alegem să le avem în dormitor pot avea un impact semnificativ asupra calității somnului și a sănătății noastre în general. Există câteva plante pe care este recomandat să le evităm în această încăpere, deoarece pot avea efecte negative asupra mediului în care dormim.

Ce plantă să nu ții în dormitor

Un exemplu de plantă pe care ar trebui să o evităm în dormitor este bonsaiul. Deși este o plantă frumoasă și populară, bonsaiul poate fi problematic pentru persoanele care suferă de alergii. Această plantă poate elibera polen în aer, ceea ce poate provoca reacții alergice, cum ar fi strănutul, congestia nazală sau iritații la nivelul ochilor. De asemenea, atunci când îngrijim bonsaiul, putem sfâșia sau tăia frunzele, ceea ce poate provoca erupții cutanate la persoanele sensibile.

Ciclamenul este o altă plantă pe care ar trebui să o evităm în dormitor. Deși nu este periculoasă în mod direct, această plantă poate fi ușor infestată de gărgărițe de viță de vie. Acești dăunători pot distruge rapid planta și poate fi dificil să o salvezi. De asemenea, ciclamenul poate avea flori cu miros puternic, ceea ce poate fi deranjant în timpul somnului.

Iedera englezească este o plantă populară datorită aspectului său decorativ, dar poate fi problematică în dormitor. Aceasta nu este periculoasă doar pentru animale, ci poate provoca și reacții alergice la oameni. Aceste reacții pot include mâncărime, erupții cutanate sau vezicule, ceea ce poate afecta calitatea somnului.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...

Cele mai delicioase ceaiuri din lume: Un ghid pentru iubitorii de infuzii aromate

Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi din lume, apreciată pentru varietatea sa de arome ș...