Confidenţialitate

[BREAKFAST] Muzica hip-hop împlinește anul acesta 50 de ani! Cum este sărbătorită în lume

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Se marchează 50 de ani de când DJ Kool Herc (Clive Campbell), în vârstă de 18 ani, a prezentat pentru prima dată mixul hip-hop la o petrecere de lansare din Bronx. Făcând acest lucru, el a inițiat, fără să vrea, una dintre cele mai influente mișcări din istoria culturală, care s-a dezvoltat în deceniile următoare și a câștigat popularitate pe scară largă în anii 1980 și 1990.

Pentru a sărbători această aniversare, orașul New York a planificat 50 de evenimente pe parcursul anului, împreună cu Muzeul Bronx Hip-Hop, care este încă în construcție. Când proiectul a fost lansat în urmă cu trei ani, viceprimarul Sheena Wright a remarcat că hip-hop-ul este una dintre cele mai mari realizări ale orașului.

Sunt planificate tururi turistice, expoziții, concerte, conferințe, proiecții de filme, care arată cum a schimbat hip-hop-ul lumea. Centrul Fotografiska din New York organizează expoziția „Hip-Hop: Conscious and Inconscious”, care urmărește originile și dezvoltarea mișcării culturale prin intermediul fotografiilor care documentează cele mai importante momente și personalități ale acesteia. Expoziția se va deschide săptămâna viitoare. Fotografiile incluse sunt ale unor muzicieni din istoria sa, precum Grandmaster Flash, Lil Kim, Beastie Boys, alături de fețe noi precum Kendrick Lamar și Megan Thee Stallion, realizate de fotografi legendari.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Un stat american cere consimțământul parental pentru folosirea rețelelor de socializare ...

Statul american Utah a adoptat joi o legislaţie care solicită reţelelor de socializare, precum TikTo...

Raluka și Connect-R ne-au adus „Lasă-mă să te...” LIVE la Virgin Radio Romania Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

[BREAKFAST] Un elev român a fost umilit la o școală din Germania. „De ce numele meu? Și de ce țara m...

O familie de români din Germania a dezvăluit umilința prin care a trecut fiul lor în timpul unei lec...