[BREAKFAST] „Minunea” de Crăciun care l-a salvat pe proprietarul unei cafenele sociale cu datorii. „Așa arată falimentul? Mă inclin!”

CoolNews, NEWS
share

„Cu sinceritate și vulnerabilitate, vă cer sprijinul”, scria pe Facebook acum cateva zile proprietarul unei cafenele sociale din Cluj. Pentru a achita o datorie care-l amenința cu falimentul, antreprenorul avea nevoie să vândă, până de Crăciun, 2.400 de pachete de cafea.

„Asta să fie oare sfârșitul? Așa arată falimentul?” De o lună mă întreb foarte des asta” – a scris, pe pagina sa de Facebook, Lucian Butnaru, proprietarul unei cafenele din Cluj-Napoca. Spre deosebire de multele localuri din oraș unde poți să bei cafea de specialitate, in aceasta cafenea socială, lucrează 30% persoane cu dizabilități.

Butnaru are de plătit datorii de 31.000 de lei și a cerut ajutor pe Facebook. „Să-ți îndeplinești un vis e uneori ireal, însă-i o spaimă și mai mare când te afli în fața situației de a pierde ceva ce ți-ai dorit atât de mult. Sunt în fața voastră cu o parte din povestea mea antreprenorială, o poveste plină de provocări”, a mai relatat el.

În acești primi doi ani de când a deschis cafeneaua, a avut dificultăți care l-au adus la un punct în care a simțit că are nevoie de ajutor: „Acum, vă deschid ușa în lumea cafenelei mele, având un motiv clar în minte: să plătesc datorii de 31.000 lei” Pentru a face acest lucru, antreprenorul a susținut că trebuie să vândă cel puțin 2.400 de pachete de cafea până la Crăciun.

„Îmi pun inima în această afacere, dar recunosc că, uneori, e greu să faci față singur. Așa că m-am gândit că ar fi momentul să vă implic și pe voi în povestea mea. Cu sinceritate și vulnerabilitate, vă cer sprijinul”, a scris Lucian. Antreprenorul i-a invitat pe care care sunt în căutarea unui cadou deosebit pentru Crăciun sau pur și simplu vor să se bucure de o cafea excepțională, să ia în considerare cumpărarea unui pachet de cafea de la mica sa intreprindere.

„Fiecare pachet achiziționat nu înseamnă doar o plăcere pentru papilele voastre gustative, ci și un pas mic, dar important, în sprijinul visului meu antreprenorial”, a concluzionat Lucian.

El a ținut să mulțumească celor care l-au sprijinit într-o postare cu haștag „#oameniisuntincăfrumoși”: „Vă sunt recunoscător și celor care ați spus că n-a fost bine ce am făcut. Niciodată n-aveam cum să știu dacă va fi bine sau nu să scriu acea postare. Nici eu n-am fost 100% convins că voi ajunge așa repede la obiectiv. Insă reacția comunității mi-a dat multă încredere! Săru` mâna, oamenilor! Sunt coplești cât
de tare ați reacționat și mă bucur din tot sufletul că veți avea la masa de Crăciun cafeaua noastră, e o onoare! Mă înclin!”

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Cine este Răzvan, ascultătorul Virgin Radio Romania care i-a găsit pe Giulia și Andrei

Oricât de bine s-ar ascunde matinalii noștri preferați, tot vor fi găsiți dacă își pun ascultătorii ...