[BREAKFAST] Ministerul Turismului din Italia, ironizat după ce a promovat zonele turistice cu un videoclip filmat în Slovenia

CoolNews, NEWS
share

Ministerul Turismului din Italia a lansat o campanie promoţională de atragere a turiştilor străini, bugetată cu 9 milioane de euro, folosind un videoclip în care apare un grup de prieteni care ţin un toast într-un loc care s-a dovedit a fi în Slovenia.

Jurnalista Selvaggia Lucarelli, de la Il Fatto Quotidiano, a descoperit că videoclipul care trebuia să arate frumuseţile italiene este filmat de fapt într-o cramă slovenă, iar toastul se face cu vin sloven local. Mai mult, potrivit jurnalistei, imaginile au fost achiziţionate de la o agenţie care oferă videoclipuri fără drepturi de autor, au denunțat unele mass-media italiene, citate de EFE, scrie Agerpres.

Ziarul Corriere della Sera preia declaraţii ale lui Massimiliano Milic, de la compania de producţie Terroir films, care a denunţat pe Facebook că imaginile se găsesc pe platforma străină Artgrid şi că abonamentul la acest serviciu costă 600 de euro.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Femeile preferă animalele. Ce le-a îndemnat să ia această decizie?

De ce preferă femeile să stea mai mult cu animalele de companie decât cu oamenii? Pentru că s-au sat...

[BREAKFAST] Un șobolan a ținut la sol un avion Airbus, timp de trei zile

Compania aeriană naţională din Sri Lanka a anunţat marţi că șobolanul a provocat întârzierea mai mul...

[BREAKFAST] Ce determină trei sferturi dintre bărbaţi să regrete că s-au căsătorit?

Regreţi că te-ai căsătorit? Fericirea nunţii durează până când oamenii încep să se întrebe dacă au l...