[BREAKFAST] Ministerul Turismului din Italia, ironizat după ce a promovat zonele turistice cu un videoclip filmat în Slovenia

CoolNews, NEWS
share

Ministerul Turismului din Italia a lansat o campanie promoţională de atragere a turiştilor străini, bugetată cu 9 milioane de euro, folosind un videoclip în care apare un grup de prieteni care ţin un toast într-un loc care s-a dovedit a fi în Slovenia.

Jurnalista Selvaggia Lucarelli, de la Il Fatto Quotidiano, a descoperit că videoclipul care trebuia să arate frumuseţile italiene este filmat de fapt într-o cramă slovenă, iar toastul se face cu vin sloven local. Mai mult, potrivit jurnalistei, imaginile au fost achiziţionate de la o agenţie care oferă videoclipuri fără drepturi de autor, au denunțat unele mass-media italiene, citate de EFE, scrie Agerpres.

Ziarul Corriere della Sera preia declaraţii ale lui Massimiliano Milic, de la compania de producţie Terroir films, care a denunţat pe Facebook că imaginile se găsesc pe platforma străină Artgrid şi că abonamentul la acest serviciu costă 600 de euro.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș ar fi putut să fie vegetarian

Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș, domnitorul valah care a inspirat legenda vampirului Dracula, ...

[BREAKFAST] Un ponei a devenit primarul unui sat din Marea Britanie

Sătui de politică şi politicieni, la alegerile locale, nişte săteni din Marea Britanie şi-au ales ca...