[BREAKFAST] Localurile „Mănânci cât poți” sunt foarte populare în toată lumea. Câtă mâncare se risipește din cauza lor

CoolNews, NEWS
share

Localurile „Mănânci cât poți” sunt foarte populare în toată lumea. Problema este că, de multe ori, clienții își pun pe farfurie „cu lopata” și nu reușesc să mănânce tot.

Ca urmare, o cantitate mare de alimente ajunge la gunoi. În fiecare lună, restaurantul Fang arunca alimente în valoare de aproximativ 3.000 de euro. Chiar și cu riscul de a-și pierde unii clienți, la începutul lunii februarie, Zi Ye, administratorul Fang, a decis să introducă o sancțiune: cine nu mănâncă tot ce-și pune pe farfurie trebuie să plătească o amendă de zece euro!

Autocolantele din restaurant și un semn vizibil încă de la intrare indică deja posibila penalitate. „E singura modalitate prin care putem să prevenim risipa alimentară”, a explicat Ye, într-un interviu pentru postul regional german NDR.

Karina Fellmann, avocat la Travelbook, spune că, în cazul în care iei loc la masă, „ești automat de acord cu regula”. „Cu toate acestea, sancțiunea nu trebuie să fie disproporționată”, recunoaște expertul. În sensul că „amenda” nu ar trebui să fie semnificativ mai mare decât prețul la bufetul „All you can eat”.
Potrivit paginii de Facebook a localului, masa de prânz la Fang costă 12,80 de euro. 
În situația în care produsul alimentar este considerat deficitar, „taxa de penalizare” nu este permisă. De asemenea, oaspetele nu trebuie să le plătească amenda dacă nu poate mânca din motive de sănătate, a subliniat expertul.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] „Minunea” de Crăciun care l-a salvat pe proprietarul unei cafenele sociale cu datorii. „...

„Cu sinceritate și vulnerabilitate, vă cer sprijinul”, scria pe Facebook acum cateva zile proprietar...

[BREAKFAST] Un oraș din Transilvania a fost inclus într-un top mondial! Totul datorită unei vloggeri...

Datorită unei vloggerițe de travel din Australia, Gabby Boucher, un oraș din Transilvania a fost inc...

Bianca Tilici și Liviu Teodorescu au fost „Pe Val” la Virgin Radio Breakfast. Ascultă live session-u...

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...