[BREAKFAST] Italienii care folosesc cuvinte străine în comunicările oficiale ar putea fi sancționați cu amenzi de până la 100.000 de euro

CoolNews, NEWS
share

Italienii care folosesc engleza și alte cuvinte străine în comunicările oficiale ar putea fi sancționați cu amenzi de până la 100.000 de euro, în conformitate cu noua legislație introdusă de partidul Frații din Italia al premierului Giorgia Meloni, informează CNN.

Fabio Rampelli, membru al camerei inferioare a deputaților, a introdus legislația, care este susținută de prim-ministru, ceea ce ar introduce amenzi de zeci de mii de euro. Deși legislația cuprinde toate limbile străine, aceasta vizează în special „anglomania” sau utilizarea cuvintelor englezești, despre care proiectul afirmă că „înjosește și mortifică” limba italiană, adăugând că este și mai rău deoarece Regatul Unit nu mai face parte din UE.

Proiectul de lege, care nu a fost încă supus dezbaterii parlamentare, prevede ca oricine ocupă o funcție în administrația publică să aibă „cunoștințe scrise și orale și să stăpânească limba italiană„. De asemenea, interzice utilizarea limbii engleze în documentele oficiale, inclusiv „acronimele și denumirile” funcțiilor din cadrul companiilor care operează în țară. În caz contrar, italienii ar avea de plătit chiar sute de mii de euro.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Povestea lui OG EastBull, de la viața într-o baracă din Roma la muzică - VIDEO

Prezent la Matinalul Virgin Radio Breakfast, rapper-ul OG EastBull a povestit despre viața grea pe c...

[BREAKFAST] Ambii piloți ai unui avion de linie au adormit în timpul zborului. Unde a ajuns aeronava...

Atât pilotul cât și copilotul avionului companiei Batik Air au dormit simultan pentru aproximativ 28...

Karmen și Andrei Bănuță au adus Ring Ding Ding LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...