[BREAKFAST] Italienii care folosesc cuvinte străine în comunicările oficiale ar putea fi sancționați cu amenzi de până la 100.000 de euro

CoolNews, NEWS
share

Italienii care folosesc engleza și alte cuvinte străine în comunicările oficiale ar putea fi sancționați cu amenzi de până la 100.000 de euro, în conformitate cu noua legislație introdusă de partidul Frații din Italia al premierului Giorgia Meloni, informează CNN.

Fabio Rampelli, membru al camerei inferioare a deputaților, a introdus legislația, care este susținută de prim-ministru, ceea ce ar introduce amenzi de zeci de mii de euro. Deși legislația cuprinde toate limbile străine, aceasta vizează în special „anglomania” sau utilizarea cuvintelor englezești, despre care proiectul afirmă că „înjosește și mortifică” limba italiană, adăugând că este și mai rău deoarece Regatul Unit nu mai face parte din UE.

Proiectul de lege, care nu a fost încă supus dezbaterii parlamentare, prevede ca oricine ocupă o funcție în administrația publică să aibă „cunoștințe scrise și orale și să stăpânească limba italiană„. De asemenea, interzice utilizarea limbii engleze în documentele oficiale, inclusiv „acronimele și denumirile” funcțiilor din cadrul companiilor care operează în țară. În caz contrar, italienii ar avea de plătit chiar sute de mii de euro.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș ar fi putut să fie vegetarian

Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș, domnitorul valah care a inspirat legenda vampirului Dracula, ...

[BREAKFAST] Un ponei a devenit primarul unui sat din Marea Britanie

Sătui de politică şi politicieni, la alegerile locale, nişte săteni din Marea Britanie şi-au ales ca...