[BREAKFAST] Insula Ulko-Tammio devine prima destinație turistică fără telefoane din lume

CoolNews, NEWS, Tech
share

Într-o încercare de a încuraja vizitatorii să se deconecteze de la tehnologie și să se bucure cu adevărat de frumusețea naturii, insula își propune să ofere experiențe autentice și relaxare. Această inițiativă vine într-un context în care Finlanda este recunoscută ca fiind „cea mai fericită țară din lume” și adăpostește brandul Nokia, cel care a creat unul dintre cele mai populare smartphone-uri.

Vizitatorii vor avea oportunitatea de a se bucura de peisajele și de biodiversitatea insulei, deopotrivă, și de a se reconecta cu natura și cu ceilalți vizitatori. Participarea la dezintoxicarea digitală este voluntară, dar se speră că această inițiativă va oferi oamenilor ocazia de a-și îmbunătăți starea de spirit și bunăstarea prin întreruperea rutinei sociale-media și concentrarea pe experiențele reale, notează CNN.

Turiștii pot petrece nopțile în corturi sau într-o cabană închiriată, fără acces la telefoane și internet, relatează Mediafax. Insula Ulko-Tammio poate fi accesată cu bărci private sau feriboturi, dar turiștii sunt încurajați să-și rezerve transportul fără a folosi smartphone-urile.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...