[BREAKFAST] În timp ce multe afaceri se îndreaptă către săptămâna de lucru de 4 zile, tocmai a apărut programul de 9 zile de muncă

CoolNews, NEWS
share

Săptămâna de lucru de 4 zile nici nu a început bine să fie o realitate că o nouă idee revoluţionară apare pe piaţa muncii: Programul de muncă de 9 zile, unde odată la două săptămâni angajaţii primesc cinci zile fără muncă.

Săptămâna de lucru de patru zile, în care angajaţii lucrează cu o zi în minus faţă de programul tradiţional  pentru aceleaşi salarii şi bonusuri, a venit recent pe piaţa muncii şi a fost primită cu entuziasm. Acum o nouă idee este gata să revoluţioneze felul în care se lucrează: săptămâna de lucru de nouă zile, scrie CNBC.

Conform proiectului, programul presupune nouă zile de muncă, iar odată la două săptămâni, angajaţii beneficiază de cinci zile libere. Noul program s-a lansat după succesul celor şase luni de teste al săptămânii de patru zile în Marea Britanie, unde s-a putut observa o creştere a productivităţii şi a interesului din partea angajaţilor faţă de job şi obiectivele pe care trebuie să le atingă.

O mare parte dintre beneficii sunt similare cu cele ale săptămânii de patru zile, potrivit celor care au testat-o. Printre acestea se numără productivitatea, satisfacţia angajaţilor, un echilibru mai bun între viaţa profesională şi cea privată şi o mai bună stare de bine.

Ben Branson-Gateley, CEO şi co-fondator al firmei de software pentru resurse umane Charlie HR, care a implementat , de asemenea,  săptămâna de lucru de nouă zile, spune că a observat beneficii suplimentare faţă de programul de patru zile.

„Motivul pentru care sunt cu adevărat pro nouă şi nu patru este că ziua de joi nu devine noua vineri”, spune el. Alternarea săptămânilor de patru şi cinci zile creează, de asemenea, un echilibru mai bun, a constatat Branson-Gateley.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Cine este Răzvan, ascultătorul Virgin Radio Romania care i-a găsit pe Giulia și Andrei

Oricât de bine s-ar ascunde matinalii noștri preferați, tot vor fi găsiți dacă își pun ascultătorii ...

Andrei și Giulia au fost găsiți! Indiciul care l-a ajutat pe Răzvan

Când a fost ultima dată când ai jucat o sesiune memorabilă de de-a v-ați ascunselea? Când te-ai ascu...