Confidenţialitate

[BREAKFAST] Hackerul care a divulgat informaţii despre GTA 6 a fost arestat la Londra

CoolNews, NEWS, Tech
share

Este vorba de un adolescent în vârstă de 17 ani din Oxfordshire care se află în spatele scurgerii de informaţii despre GTA 6. Poliţia din Londra a confirmat arestarea presupusului atacator din spatele celei mai mari scurgeri de informaţii din istoria jocurilor video.

Presupusul hacker în cauză este un tânăr de 17 ani din Oxfordshire şi a fost reţinut de poliţie joi seară după o investigaţie realizată de Unitatea Naţională de Crimă Cibernetică din Marea Britanie. Potrivit raportului de la BBC, adolescentul a rămas în arest, iar până acum, poliţia nu a dezvăluit încă alte informaţii.

Kotaku scrie că adolescentul s-ar afla şi în spatele atacului cibernetic asupra companiei Uber şi că are legături cu gruparea de hackeri „Laspus$”. Acest grup de hackeri ar fi implicat şi în atacurile cibernetice asupra altor companii mari, inclusiv Microsoft, Cisco, Samsung, Nvidia şi Okta. Grupul a apărut pentru prima dată în 2021 când a atacat cibernetic site-ul Ministerului Sănătăţii din Brazilia.

Au persistat zvonuri, dar hackerul care a furat codul sursă de la Rockstar pentru GTA 6 şi GTA 5 neagă că le-a vândut, dar a transmis public că voia să negocieze cu Rockstar prin mail.

 

Sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Vero și Andrei au fost găsiți! Echipa Virgin Radio Breakfast a părăsit casa după 8 zile, iar Alexand...

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

[BREAKFAST] AUDIO Selly, acuzat de bullying în mediul online. Dr. Ioan Mirea ON AIR prin telefon

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

[BREAKFAST] Apple: Siri nu va mai răspunde la comanda vocală „Hey, Siri”

Noutate Apple: Nu vom mai spune "Hey, Siri". Comanda vocală se simplifică. Asistentul va putea fi...