[BREAKFAST] „Grăsimea Fericită” atacă bărbații după căsătorie. Rata de obezitate crește cu 2,5%

CoolNews, NEWS
share

Un fenomen numit „Grăsime Fericită” atacă bărbații după căsătorie, arată mai multe studii efectuate în țările occidentale. De ce fericirea asta îngrașă mai ales bărbații?

Shiwen Quan, de la Academia Chineză de Științe Sociale, spune că fenomenul „grăsime fericită” se întălnește peste tot în lume. Practic oamenii de știință confirmă ceea ce femeile au știut întotdeauna bărbații devin grăsuți și leneși după căsătorie. Bărbații pun kilograme în plus în primii cinci ani după ce s-au căsătorit pentru că mănâncă mai multe calorii și fac mai puțin exerciții, spun cercetătorii. Căsătoria are „un efect semnificativ” asupra scorurilor IMC, care măsoară greutatea sănătoasă a unei persoane. Bărbații au un plus de 5,2% de grăsime după căsătorie iar rata de obezitate crește cu 2,5%. Ar trebui să se gândescă că pe măsură ce înaintează în vârstă, bărbații se confruntă cu un risc semnificativ de obezitate, așa că, după căsătorie, este important să nu se lase și să mențină obiceiuri alimentare sănătoase și bineînțeles să nu uite de exercițiile regulate. „În contrast, nu a existat o tendință clară pentru IMC feminin după căsătorie”.

Studiul, publicat în Economics & Human Biology, constată că scorurile indicelul masei corporale ale bărbaților continuă să crească în primii cinci ani după căsătorie, după urmează o perioadă de stabilizare.

Mai mult, este important să se ajungă la importanța promovării aptitudiniilor fizice și a sănătății în cadrul familiilor. Planurile de gestionare a corpului după căsătorie ar trebui concepute pentru ambele sexe. Studiile anterioare au descoperit cu cât este mai mare satisfacția unui individ față de relația sa intimă, cu atât este mai probabil ca acesta să devină obezi.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Țara în care bărbații sunt încurajați cu bani pentru a face copii. Pot primi până la 730...

Într-o încercare de a combate scăderea ratei natalității, Coreea de Sud a introdus o măsură inedită ...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...